MEB'de Yetki Karmaşası: Nazif Yılmaz ve Celile Eren Ökten Aynı Törende

MEB'de Yetki Karmaşası: Nazif Yılmaz ve Celile Eren Ökten Aynı Törende

MEB'de Yetki Karmaşası: Nazif Yılmaz ve Celile Eren Ökten Aynı Törende

Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) din öğretiminden sorumlu bakan yardımcılığı görevini 12 yıldır sürdüren Nazif Yılmaz, geçen ay yapılan değişiklikle bu sorumluluğu Celile Eren Ökten’e devretmişti. Ancak Yılmaz’ın din öğretimiyle ilgili süreçlere müdahil olmaya devam ettiği iddiaları gündemde. Bu durum, din öğretimi genel müdürlüğü ile ilgili bir "çift başlılık" tartışmasına yol açarken, Celile Eren Ökten'in bu durumdan rahatsızlık duyduğu ileri sürülüyor.

Ankara İmam-Hatip Okulları'nın 73. Kuruluş Yıldönümü programında, hem Celile Eren Ökten hem de Nazif Yılmaz’ın birlikte katılım sağlaması, Yılmaz’ın din öğretimi alanındaki ısrarını gözler önüne serdi. Açılış töreninde görülen Yılmaz’ın, ödül töreni sırasında fotoğraf karelerinde yer almaması ise dikkatlerden kaçmadı. Bu durum, Yılmaz’ın din öğretimindeki rolüyle ilgili tartışmaların devam edeceğini işaret ediyor.

Bakanlık kaynaklarından konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, bu çift başlılığın ilerleyen süreçte nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

gagfirkwsaawhvw-1.jpeg

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum