MEB yeni düzenleme yaptı! Eşi memur olan öğretmenler için yapılan değişiklik!

MEB yeni düzenleme yaptı! Eşi memur olan öğretmenler için yapılan değişiklik!

Milli Eğitim Bakanlığı MEB’den eşi memur olan öğretmenler hakkında yapılan yeni düzenleme için açıklama geldi. İşte memur olan öğretmen eşleriyle ilgili düzenlemenin tüm bilinmeyenleri…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin mazerete dayalı olarak yapılan yer değiştirme taleplerine yönelik duyurusunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Duyuruda yer alan bazı değişiklikler, eğitim camiasında oldukça fazla dikkat çekti.

Büyükşehirlerde o uygulama kaldırıldı!

Yapılan duyurudaki en önemli detay, büyükşehirlerdeki ikamete bağlı yer değiştirme uygulamasının kaldırılması oldu. Uzun yıllardır öğretmenler, ikamet ettikleri büyükşehirlere yakın bir yerde görev yapabilmek için bu düzenlemeyi uyguluyordu.

Ancak, bu uygulamanın kaldırılma hızı, öğretmenler arasında büyük tepkilere yol açtı. Yıllardır uygulanan bu kuralın, sürpriz bir kararla değişmesi, özellikle büyükşehirlerde görev yapan öğretmenler için büyük bir şok oldu. Öğretmenler, bu maddenin büyük şehir olmayan illerde de uygulanmasını beklerken, büyükşehirlerde de kaldırılması, eğitim camiasını derinden etkiledi.

Yer değiştirme uygulamasında yapılan değişiklikler

Duyuruda bulunan bir diğer önemli değişiklik ise, eşi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun (DMK) 4/A maddesine göre çalışan öğretmenlere yönelik oldu. 657 DMK 4/A maddesi, öğretmenlik dahil tüm devlet memurluklarını kapsayan bu yeni düzenlemeye göre, eşi başka bir ilde memur olarak çalışan öğretmenler, mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunduklarında, eğer talepleri kabul edilmezse, aile birliğinin sağlanması amacıyla başka bir ilde birleştirilebilecekler.

Örneğin, Bursa'da görev yapan bir öğretmenin eşi, Sağlık Bakanlığına bağlı olarak Konya'da çalışıyor olabilir. Bu durumda, öğretmen Konya'ya tayin talebinde bulunduğunda ve talebi kabul edilmediğinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile istişare ederek, aile birliğini her iki kadro için de ihtiyaç olan İstanbul'da sağlayabilecek. Bu düzenleme, öğretmenlerin aile bütünlüğünü korumak adına atılmış önemli bir adım olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum