MEB o projeye teşvik ediyor! Öğretmen ve öğrenciler farklı ülkeleri gezecek!

MEB o projeye teşvik ediyor! Öğretmen ve öğrenciler farklı ülkeleri gezecek!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapmakta olan öğretmenlerin ve öğrenim görmekte olan öğrencilerin Avrupa ülkelerini keşfetmelerini sağlayacak olan birtakım projeler söz konusudur. Peki bu projelerin detayları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerine devam eden okullarda öğrenim gören öğrencilerinde söz konusu okullara görev yapmakta olan öğretmenlerin Avrupa ülkeleri gezmelerini sağlayacak olan projenin adı Erasmus projesidir. Türkiye her ne kadar Avrupa Birliği ülkesi olmasa da Avrupa Konseyi üyesi olduğu bilinmektedir. Söz konusu Avrupa Konseyi olmasından dolayı Türkiye'nin Avrupa Birliği tarafından sağlanan çok çeşitli fonlardan yararlanması mümkündür.

Öğrenciler Erasmus projelerinden yararlanabilir

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okullarda ilgili Erasmus projelerini düzenlenmesi için bakanlık her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi yazılar yayınladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından söz konusu Erasmus projelerine katılacak olan öğrenciler ve öğretmenler için eğitimler de düzenlenmektedir. Düzenlenen söz konusu eğitimler neticesinde öğretmenler ve öğrenciler Erasmus projesi hazırlama konusunda gerekli donanıma sahip olacaklardır.

Tüm masrafları Avrupa Birliği karşılayacak!

Erasmus projelerini hazırlayan öğretmenler söz konusu projeler kapsamında Avrupa Birliği ülkelerinde tüm masrafları Avrupa Birliği tarafından karşılanacak olan gezilere çıkacaklardır. Söz konusu projeler ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenebilecektir. Düzenlenecek olan söz konusu projeler kapsamında en şanslı okullar ise hiç şüphesiz meslek liseleridir. Meslek lisesi öğrencileri stajlarını Avrupa Birliği ülkelerine öğretmenleriyle beraber giderek tamamlama imkânına sahiptirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.