MEB o hamleyi yaptı: Her okula polis görevlendirilecek!

MEB o hamleyi yaptı: Her okula polis görevlendirilecek!

Son günlerde güvenlik problemlerinden kaynaklı yaşanan sorunlardan dolayı öğrenciler de endişe içinde. Milli Eğitim Bakanlığı ise İçişleri Bakanlığı ile protokol imzalayarak her okula polisi görevlendirmesi yapılmasına karar verdi. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda okul çevrelerinde ve okul içinde özellikle Veli kaynaklı yaşanan olumsuz olaylardan dolayı önlem almak amaçlı olarak İçişleri Bakanlığı ile bir protokol imzaladı.

Artık her okulda okul polisi görevlendirilecek!

İmzalanan söz konusu protokole göre her okula yaşanan olumsuz olaylarda aranması üzerine bir okul polisi görevlendirildi. Görevlendirilen söz konusu okul polisinin telefon numarası okul idarelerine bildirildi.

Hedef, daha hızlı müdahale!

Okul polislerinin bildirilen numaraları neticesinde olumsuz olaylarla karşılaşan öğretmenler ve okul yöneticileri durumla ilgili olarak görevlendirilen polisi arayacak. Bu sayede olaylara daha hızlı müdahale edilmesine katkı sağlanmış olacak.

Tüm bunlarla beraber okullarda öğretmenlere yönelik düzenlenen şiddet olayları ile ilgili olarak yeni yürürlüğe girecek olan şiddet yasası neticesinde adliyeye sevk edilecek olan şüpheliler tutuklanabilecek.

İlgili düzenleme geçtiğimiz yıllarda da vardı. Ancak yasa ile desteklenecek olan okul polislerinin yaptırımları önceki yıllardan farklı olacak. Bu sayede okullarda, öğrenci ve öğretmenler için daha huzurlu bir güven ortamı oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum