Lise kaydı yaptırmak için hangi belgeler gerekli?

Lise kaydı yaptırmak için hangi belgeler gerekli?

LGS sınavları açıklandı, ardından tercihler başladı. Öğrencilerin yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz tarihinde açıklandı. Şimdi ise kayıt telaşı başladı. Öğrencilerin okul kaydı için hazırlaması gereken belgeler neler? İşte detaylar…

Açıklanan LGS yerleştirme sonuçları kapsamında öğrenciler için kayıt süreci resmen başladı. Peki söz konusu sonuçlar neticesinde öğrenciler okula kayıtlarını hangi belgelerle yapacaklar? İşte tüm merak edilenler…

Kayıt işlemleri nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaöğretim kurumlarına öğrenci olarak yerleşenler için şimdi de kayıt işlemleri ile ilgili velilerin akıllarında çok sayıda soru bulunmakta.

Bazı okulların kayıt süreci için velilerden talep ettiği pek çok evrak bulunmaktadır. İstenen belgeler arasında dosya içerisinde biyometrik fotoğraflar, sağlık raporları gibi şeylerin bulunması isteniyor. Bu kadar fazla sayıda evrak velilerin hem maddi hem de zaman kaybetmesine sebep oluyor.

Kayıtlar e-okuldan yapılacak!

Bu kadar fazla evrak talep eden ortaöğretim kurumlarının yanı sıra aslında kayıt için fazla bir işleme gerek duyulmuyor. Okul kayıtları e okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılmaktadır.

Öğrencilerden herhangi bir ücret, evrak okullar tarafından velilerden talep edilemez. Edildiği taktirde il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine ilgili durumun bildirilmesi gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum