LGS tercih sonuçları açıklandı! Kayıtlar online mı yapılacak?

LGS tercih sonuçları açıklandı! Kayıtlar online mı yapılacak?

Pazartesi günü açıklanan LGS lise tercih sonuçlarının ardından veliler ve öğrenciler harekete geçti. Kayıt işlemleri nasıl gerçekleştirilecek? İşte merak edilenler…

Lise kayıt tarihleri LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenci ve velilerin yoğun ilgisini topladı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı için MEB takvimine göre hareket edenler yerleştirme sonuçlarına göre nakil sürecine katılmayanlar kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Lise kayıtlarının başlama tarihi kayıt sürecinin nasıl işlediği ve gerekli belgeler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Kayıtlar otomatik olarak yapılacak!

Lise kayıt işlemleri ve tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlemeye alınıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan tercihler sonrası 22 Temmuz 2024'te açıklanan sonuçlara göre öğrencilerin kayıtları otomatik olarak sistem üzerinden gerçekleştiriliyor.

LGS Lise kayıtları için süreç başladı mı?

Kayıt sürecinde gerekli olan belgeler arasında öğrencinin nüfus cüzdanı ebeveynlerin kimlik fotokopileri vesikalık fotoğraflar ve gerektiğinde vekâlet belgeleri bulunuyor. Bu belgelerin bulunması halinde kayıt işlemleri oldukça kolay yapılacak.

28 Haziran'da başlayan tercih süreci 17 Temmuz'da sona erdi. 22 Temmuz'da açıklanan yerleştirme sonuçları sonrası nakil tercih başvuruları 22-26 Temmuz ve 29 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde alınıyor.

6-14 Ağustos arasında boş kontenjanlar için il/ilçe komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları yapılacak. 26 Ağustos'ta yatılılık yerleştirme sonuçları ilan edilecek ve 9 Eylül'de yeni eğitim-öğretim yılı başlayacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.