Kabinede yeri en sağlam Bakan: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Kabinede yeri en sağlam Bakan: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Kabinede yeri en sağlam Bakan: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada kabinede bazı isimlerin değişebileceğinin sinyallerini vermişti. Yapılan açıklama sonrası vatandaşlar hangi bakanların gidebileceğini hangilerinin kalacağını araştırıyor.

Şunu kesin olarak belirtmek lazım ki kabinede yeri en sağlam Bakan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'dir.

Bakan Yusuf Tekin, şu ana kadar göstermiş olduğu tevazu ile, istişareye verdiği önem ile, şu ana kadar atmış olduğu cesur adımlar ile ön plana çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geldiği ilk gün öğretmenleri karar verme sürecinde paydaş haline getireceğini belirtmişti. Aynen dediği gibi ilk iş olarak öğretmenler odası buluşmaları organizasyonlarını planladı. Buradan almış olduğu notlar ile çok yerinde adımlar attı. Bunun yanı sıra il il gezerek sorunları yerinde tespit etti. Bakan Yusuf Tekin, almış olduğu enkazı çok çalışarak ve görerek çözmeye çalıştı. Bunda da çok kısa sürede başarılı oldu.

Bunun yanı sıra eğitim öğretime dair ciddi kararlar aldı. Aldığı bazı kararlar ve attığı adımlar her ne kadar sosyal mecrada bazı çıkar çevreleri tarafından karalanmaya çalışılsa da sahada bu konular hakkında ciddi memnuniyetler oluştu.

Popülist adımların yerine vicdani ve olması gereken adımlar attı.

Öğretmenlerin çoğu talebini karşıladı.

Yıllardır gereksinim olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini ortaya koydu.

Öğretmenlik Meslek Kanununu geliştirerek TBMM Genel Kurulunda yasalaşmasını sağladı.

Öğretmenlerin uzun yıllardır muzdarip olduğu ancak bir türlü görülemeyen öğretmene şiddet konusunda adımlar atarak Öğretmenlik Meslek Kanununda bu konuyla ilgili madde koydurmayı başardı.

Tüm bunları 1 sene gibi kısa süre içerisinde yaptı.

Bakan Yusuf Tekin, bazı konularda eleştirilse de, eleştiri yapılan konuların yüzde 90'ı mali şartlar gerektiren konular oldu. Bürokrasiden anlamayan bazı sosyal medya perestler konunun ana kaynağı yerine sırf 3 5 beğeni alabilmek için Bakan Yusuf Tekin'i hedef gösterdi.

Özet olarak popülist açıdan baktığımız zaman Bakan Yusuf Tekin, sosyal medyada bazı çıkarcı çevreler tarafından popülist şekilde eleştirilse de bürokratik yönden bakıldığında şu ana kadar çok iyi bir süreç yönetti.

Kararlı ve güçlü duruşu, popülizm yerine olması gerekenleri yaptığı için kabinede yeri en sağlam Bakan Yusuf Tekin olacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

54 Yorum