İlkokul öğrencileri o durum nedeniyle yeterli eğitimi alamıyor!

İlkokul öğrencileri o durum nedeniyle yeterli eğitimi alamıyor!

MEB’ e bağlı olarak görev yapmakta olan ilkokul öğretmenlerinin ve okul yöneticilerinin son dönemde çaresiz kaldığı bir durum mevcuttur. Söz konusu sorundan dolayı İlkokullarda eğitim kalitesinde düşüş yaşanmaktadır. Peki, bahsedilen bu durum nedir?

Milli eğitimin temel taşı olan ve sağlıklı bir biçimde yapılmadığında tüm eğitim sistemini baştan sına etkileyen ilköğretimin ilk kademesi olan İlkokullarda çok büyük sorunlar yaşanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul öğrencilerine yönelik sınıfta kalma uygulamasına kaldırması sebebiyle İlkokullarda eğitim kalitesinde düşüş yaşandığı görülmektedir.

İlkokul öğrencileri devamsızlıktan kalmıyor!

Bunun yanında öğrencinin öğrenme adımlarının hiçbir şekilde not ile puanlanmaması ve öğrencinin öğrenme açısından sadece kendi inisiyatifi dikkate alınarak bir çaba içerisinde girmesi durumları da öğretmenleri zor durumda bırakmaktadır.

İlkokulda devamsızlık olmadığı sürece hiçbir şekilde sınıfta kalmasının imkanı olmayan öğrenciler Ancak ve ancak velilerinin tüm öğrenim süreleri boyunca bir defa okula yazılı dilekçe vererek sınıfta kalması yönündeki teklifleri ile sınıf tekrarı yapabilirler.

Bu sorunlar eğitimin diğer kademelerine de yansıyor!

Ancak lisede ve Ortaokulda söz konusu sınıf tekrarı uygulamalarının olması ilkokul boyunca büyük bir rahatlık içerisinde olan öğrencileri zorlayacak sonuçlara sebep olmaktadır.

Söz konusu uygulamalar sebebiyle okula devam konusunda da İlkokul öğrencilerine uygulanacak herhangi bir yaptırım veya bir düzenleme yoktur. Bu sebepten dolayı temel eğitimde yaşanan aksaklıklar ortaokul ve lise kademesinde de ciddi anlamda hissedilir düzeye gelmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum