En düşük öğretmen maaşı kaç TL olacak?

En düşük öğretmen maaşı kaç TL olacak?

Milyonlarca öğretmen ve öğretmen adayının maaş beklentileri karşılanacak mı? En düşük öğretmen maaşı kaç TL olacak? İşte tüm merak edilenler…

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görevli olan öğretmenlere ödenecek olan ücretlerde güncelleme yapılacak. Peki güncelleme kapsamında göreve yeni başlayan öğretmenlerin maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar..

Temmuz ayında zamlı maaşlar hesaplara yattı!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevini sürdürmekte olan öğretmenlere ödenecek olan zamlı maaşlar Temmuz ayı ile beraber öğretmenlerin hesaplarına yattı. En az 40 bin lira civarında bir maaş karşılığında çalışacak olan öğretmenler bunun yanında bir de ek ders ücreti almış olacaklar. Peki durum bu şekildeyken hangi öğretmenler 23 bin lira maaş almak zorunda kalacak?

Akademi eğitiminde 23.000 lira maaş!

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yayımlanmasının ardından görevine yeni başlayacak olan öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in belirttiği üzere Öğretmen akademilerinde eğitime tabi olacaklar.

Öğretmen adayları 550 saatlik bir yıl boyunca sürecek olan eğitime katılacaklar. Katılmış oldukları bu eğitim kapsamında öğretmenlerimize 23.000 lira maaş ödemesi yapılacaktır. Söz konusu eğitim alındıktan sonra öğretmenler en düşük öğretmen maaşı ile aylık alacaklardır .

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum