Eğitim fakültelerindeki öğrenciler şoka uğradı! MEB yeni düzenlemeyi getirdi

Eğitim fakültelerindeki öğrenciler şoka uğradı! MEB yeni düzenlemeyi getirdi

Öğretmenlik meslek kanunu ile beraber yürürlükte olacak düzenleme neticesinde öğretmenlik bölümleri ve eğitim fakülteleri için zor bir dönem bekleniyor. İşte detaylar...

Öğretmenlik meslek kanunu ile üniversitelerin eğitim fakültelerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler adeta büyük bir şok yaşadı. Eğitim Fakültesi son sınıfta öğrenimine devam eden birçok öğrenci edinilen bilgilere göre öğretmenlik yerine farklı mesleklere yönelmeye başladı.

KPSS’den yeterli puan alsa bile atanamayacak!

Öğretmenlik meslek kanunu hakkında yapılan düzenlemelere göre eğitim fakültesi mezunları KPSS'den yeterli puanı almış olsalar bile atanmaları için bu durum yeterli olmayacak. KPSS puanı ile atanmak için yeterlilikleri karşılayan öğretmen adayları öğretmen akademilerinde belirli bir süre eğitim gördükten sonra söz konusu eğitimde başarılı olmaları halinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecektir.

Eğitim fakültesi tercihlerinde düşüş bekleniyor!

Bahsi geçen nedenlerden dolayı 2024-2025 eğitim öğretim yılında YKS ile eğitim fakültelerine yerleşecek olan öğrenci sayısında büyük oranda düşüş yaşanacağı öngörülmektedir.

Bahsi geçen bu düşüş 2024 yılında YKS ile eğitim fakültelerine yerleşen öğrencilerde tespit edilmişti. Söz konusu öğretmenlik meslek kanunu ile uygulamaya konulan öğretmen akademileri ayrıca akademik çevreler tarafından da çok sayıda eleştiriye maruz kalsa da bahsi geçen düzenleme ile personel görevlendirmelerin yapılmalarının ardından muhtemel olarak 2026 yılında söz konusu öğretmen akademilerinin kurulması sağlanmış olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

10 Yorum