Dijital Öğretmenler Projesi başlıyor!

Dijital Öğretmenler Projesi başlıyor!

ING Türkiye, ODTÜ ve Habitat Derneği’nin yapmış olduğu iş birliği kapsamında gerçekleştirilen Dijital Öğretmenler Projesi başvuruları resmen başladı. İşte öğretmenlere müjde niteliğinde olan projenin detayları….

Dijital Öğretmenler Projesi sayesinde öğretmenlerin dijital yetkinliklerinde artış yaşanacak. Aynı zamanda planlanmış olan bu proje ile beraber öğretmen ve öğrenciler dijital dönüşümün bir parçası haline gelecek.

Öğretmenlerin mesleki gelişimleri artacak!

İlk defa 2020 yılı ile birlikte başlayan bu proje toplamda 8 bin öğretmene ulaşmayı hedeflemişti. Yeni dönemde ise 1000 öğretmenin daha bu projeye katılarak yetkinliklerini artırması yönünde destek veriliyor. 5 hafta sürmesi beklenen bu eğitimi alacak öğretmenlerin meslekli gelişimlerinin artırılması yönünde beklentiler bulunuyor.

İlkokul ve ortaokul öğretmenlerinin projeye başvurma hakkı bulunuyor. Türkiye'nin 81 ilinden yapılacak başvurular 8 Eylül 2024 tarihi itibarıyla son bulacak. Başvuru yapacak bu öğretmenlerde aranan şart ise temel bilgisayar bilgilerine sahip olmalarıdır.

Sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamalarına hak kazanacak!

Daha önceden ulusal ve uluslararası başarı ödülleri kazanmış olan o proje Türkiye'deki dijital dönüşüm için büyük bir önem ifade ediyor. İki fazdan oluşan proje için detaylar da belli oldu. İlk fazda öğretmenlerden dijital vatandaşlık ve güvenlik, sunum hazırlama, yaratıcılık, görsel tasarım gibi modülleri çevrim içi eğitim ortamında öğrenecek.

Başarı sıralamasına göre ilk 100 öğretmen seçilecek. Başarı sıralamasıyla seçilen 100 öğretmen ikinci faz eğitimleri olan sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamalarına yapmaya hak kazanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum