BİLSEM tercihleri başladı! Seçme ve Atama 2024 BİLSEM

BİLSEM tercihleri başladı! Seçme ve Atama 2024 BİLSEM

BİLSEM 2024 için atamalar resmen başladı. Tercih hakkı kazanan öğretmenler tercihlerine o tarihe kadar yapabilecek. İşte tüm detaylar…

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğretmen seçme ve atama işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen başlatıldı. 22 Temmuz'a kadar tercihler devam edecek.

Tercihler 18-22 Temmuz arasında yapılacak!

Öğretmenler tarafından merakla beklenen o haber sonunda geldi. BİLSEM öğretmen atama ve tercih işlemleri 18 Temmuz 2024 tarihinde başladı. 22 Temmuz 2024'te tamamlanması gereken tercihler belirlenen süre boyunca Mebbis ekranından yapılabilecek.

Geçenlerde açıklanan sözlü sınav sonuçlarının ardından atama tercihleri de gelip çattı. Tercih yapma hakkı kazanan öğretmenlerin sınavdan minimum 60 puan alması gerekliydi. Başvuru sürecini geçirenlerin işlemleri ise geçersiz olarak kalacak.

40 üstü puan alan öğretmenler tercih yapacak!

Esas puanı en az 40 olan öğretmenlerin görev yaptıkları il baz alınarak tercihler yapılacak. 40 ve üzeri puan alan o öğretmenler görev yerlerinde bulunan bilim ve sanat merkezlerindeki boş kontenjanları tercih edebilecek.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Atama tercihleri takvimi netleşti. Öğretmen tercihleri için açıklanan tarih 18-22 Temmuz oldu. BİLSEM branş bazlı öğretmen ihtiyaç listesi de açıklandı.

Listede Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Hatay ve İstanbul gibi iller yer alıyor. Bilişim Teknolojileri, Fen, Tarih, Coğrafya, İngilizce ve Sınıf Öğretmenliği gibi pek çok branş listelendi. Tercih yapma hakkı olan öğretmenler kişisel şifrelerini kullanarak Mebbis ekranından işlemlerini tamamlayabilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.