Bakan Yusuf Tekin'in Eşi Müdürlük (EKYS) Sınavına Girip Hakkı İle Okul Müdürü Olmuştur. İşte Belgeler.

Bakan Yusuf Tekin'in Eşi Müdürlük (EKYS) Sınavına Girip Hakkı İle Okul Müdürü Olmuştur. İşte Belgeler.

Bakan Yusuf Tekin'in Eşi Müdürlük (EKYS) Sınavına Girip Hakkı İle Okul Müdürü Olmuştur. İşte Belgeler.

Bugün bazı internet haber sitelerinden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eşi Ayşe Tekin'in Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in müsteşar olduğu dönemde 'vekaleten' Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak görev yaptığı anlaşıldığı ve Ayşe Tekin daha sonra da okul müdürü olarak atandığına dair haberler yer aldı.

Öncelikle Bakan Yusuf Tekin'in 2018 yılından MEB Müsteşarlığı görevinden ayrıldığını Eşi Ayşe Tekin'in ise 2022 yılında Müdür olarak atandığı ifade edelim.

AYŞE Tekin EKYS sınavını kazanarak Müdür Olmuş!

Bilindiği üzere İlk defa müdür olarak atanmak için öncelikle; ÖSYM tarafından yapılan EKYS sınavına girip 60 ve üstü puan almak gerekiyor. Devamın da ise yapılan Mülakat sonucu alınan puanın yüzde 20'si, EK-1 Değerlendirme formuna göre alınan puanın yüzde 30'u ve EKYS Puanın ise yüzde 50'si alınarak ortaya çıkan atamaya esas puana göre Milli Eğitim Müdürlüklerince açılan Münhal Okullara Müdürlük için başvuru yapılabiliyor.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından herkese açık bir şekilde liste halinde açıklanan 2022 yılına ait yönetici atama listesi ve puanlara göre;

2022 Yılında Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünce yayınlanan İlk Defa Yönetici Atamaya dair yayınlanan listede Ayşe Tekin'in 62.6125 Atamaya Esas Puanının olduğu açıklanmış .(Belge1)

2022 Yılında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yayınlanan Sözlü Sınav Sonuçları Listesinde Ayşe Tekin'in 69 Mülakat puanı aldığı açıklanmış.(Belge2)

2022 Yılında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yayınlanan Ek-1 Değerlendirme Form Listesinde Ayşe Tekin'in 54.125 puan aldığı açıklanmış.(Belge3)

Yukarda ki puanlara göre yönetmelik gereği yapılan hesaplamada Ayşe Tekin'in 62.6125 puanına istinaden EKYS Puanında mülakat puanına yakın bir puan olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Özetle Bakan Yusuf Tekin'in eşi Bakan Yusuf Tekin MEB'de bir görevde bulunmadığı dönemde Müdürlük için gerekli olan ve ÖSYM tarafından yapılan bir sınava girip başarılı olduktan sonra Mülakata girip Yazılı Sınavına yakın puan aldıktan sonra kendi puanları ile Satı Kadın Mesleki ve Teknik Lisesine Müdür olarak atanıyor.

Yukarda anlatıldığı gibi ve aşağıdaki belgelerde görüldüğü üzere Bakan Tekin'in eşi her öğretmen gibi süreçlerden geçerek kendi aldığı sınav puanına göre şu an okul müdürlüğü yapmaktadır.

Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı yapmış olan ve şu an Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu konuda eşine dair bir kayırma yapmak isteseydi bugün Yusuf Tekin'in eşi Okul Müdürlüğü yerine farklı kurumlarda ve ya daha farklı bir pozisyonda çok rahat olabilirdi.....

Belge 1

belge2.jpg

Belge 2

belge1.jpg

Belge 3

belge3.jpg