Bakan Yusuf Tekin: "Öğretmen yetiştirme süreciyle ilgili yepyeni başlangıç yapıyoruz"

Bakan Yusuf Tekin: "Öğretmen yetiştirme süreciyle ilgili yepyeni başlangıç yapıyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Öğretmen yetiştirme süreciyle ilgili yepyeni başlangıç yapıyoruz"

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin ne zaman Meclis Genel Kurulu'na geleceğine ilişkin soru üzerine Tekin, bu konuda bilgisinin olmadığını belirtti.

Tekin, kanun teklifiyle ilgili bazı itirazların olduğunun anımsatılması üzerine şunları kaydetti:

"İtirazlar, kanun hazırlık aşamasında da vardı, komisyon aşamasında da vardı, Genel Kurul aşamasında da olacak. Ama yaptığımız şeyin hazırlık sürecini dolu dolu geçirdiğimize ve bu konuda görüşü alınabilecek her taraftan görüş aldığımıza inanıyorum ve iddialıyız da bu konuda. Dolayısıyla kanunla ilgili biz Türkiye'de öğretmen yetiştirme süreciyle ilgili olarak yepyeni bir başlangıç yapıyoruz. Yeni başlangıçlar böyle hep farklı kesimlerden farklı toplumsal yapılardan eleştiri konusu olabilir. Saygı duyuyoruz."

"Meclis kapanmadan kanun geçecek mi?" sorusuna ise Tekin, "Onu bilemem. Ama sonuçta TBMM'de süreç devam ediyor. Tamamen Genel Kurul'un takdirinde." yanıtını verdi.

Kaynak:aa.com

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum