Ataması yapılacak 20 bin öğretmen, akademiye katılacak mı?

Ataması yapılacak 20 bin öğretmen, akademiye katılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak sözleşmeli öğretmen olarak görev alacak olan 20.000 öğretmen, öğretmen akademilerinde verilecek derslere tabi tutulacak mı? Atama bekleyen öğretmenlerin merak ettiği o soruya dair tüm detaylar haberimizde…

Son dönemde beklenen 20.000 öğretmen ataması ile ilgili Danıştay'ın alacağı karar beklenirken akıllara önemli bir soru geliyor. Özellikle 20.000 öğretmen ataması ile ilgili söz konusu sürecin istememesinin en temel sebebi olarak Danıştay'ın kararının beklenmesi gösterilmektedir.

Öğretmenlik Meslek Kanunu onaylandı!

Söz konusu Danıştay'ın kararı beklenirken onaylanmış olan öğretmenlik meslek kanunu ile bundan sonra yeni atanacak olan öğretmenlerin öğretmen akademilerinde eğitim alma durumundan bahsedilmektedir.

Öğretmen akademilerinde eğitim alıp başarılı olan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecektir.

20.000 öğretmen akademide olacak mı?

Ancak 20.000 öğretmen ataması ile ilgili atama usulü ve izlenecek olan yol Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önceden belirlendiği için söz konusu öğretmen akademilerinde bahsi geçen 20.000 öğretmenin eğitim görme durumları mevzu bahis değildir.

Ancak 2025 yılında göreve başlayacak olan öğretmenler öğretmen akademilerinde eğitim almadan Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayamayacaktır. Bu sebeplerden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapacak olan öğretmenler çok büyük bir süreçten geçecektir denilebilir. Bundan böyle Öğretmen olmak isteyen kişilerin geçecekleri eğitim ve yerine getirilmesi gereken iş ve işlemlerin diğer meslek gruplarından çok daha ağır ve zor olduğu da söylenebilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

10 Yorum