Ataması beklenen 20 bin öğretmen hangi şehirlerde göreve başlayacak?

Ataması beklenen 20 bin öğretmen hangi şehirlerde göreve başlayacak?

Atama bekleyen tam 20.000 öğretmen Danıştay kararının ardından hangi illerde göreve başlayacağını merak ediyor. Söz konusu öğretmenlerin atamalarının en çok yapılacağı iller hangileri? İşte detaylar…

2024-2025 eğitim öğretim yılında, öğretmen atamaları hakkında daha önceki yıllarda görülmeyen bir durum yaşanmıştı. 2024 2025 eğitim öğretim yılında göreve başlaması planlanan 20 bin öğretmen Danıştay'a açılan dava neticelenene kadar görevlerine başlayamayacak.

Genellikle o bölgede görev alacaklar!

Söz konusu davanın neticelenmesi hakkında sürece yaklaşıldığı söylense de nasıl geçen öğretmenlerin göreve başlamaları için önlerinde bir de tercih süreci olacak.

Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde ataması yapılacak olan 20.000 öğretmen genel olarak ülkemizin doğu kesimlerinde göreve başlayacak.

İstanbul’a çok sayıda atama yapılacak!

Söz konusu 20.000 öğretmen ataması ile ilgili olarak doğu illerinin dışında belirlenen, atama yapılacak olan tek batı ile ise İstanbul olarak belirlenmiştir. İstanbul'da kiraların çok yüksek seviyelere çıkmasından dolayı öğretmenlerin farklı illere tayin istemesi sebebiyle İstanbul'da çok yüksek düzeyde öğretmen ihtiyacı meydana gelmiştir.

Bu sebepten dolayı doğu illerinden dışında öğretmen ataması yoğunlukla İstanbul'a da yapılacaktır. Bahsi geçen öğretmen atamalarının yapılabilmesi için atamaya esas puanların ilan edilmesi ve öğretmenlerin görev yeri kapsamında tercihlerde bulunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum