Artık öğretmenlerin saygınlığı tartışılacak!

Artık öğretmenlerin saygınlığı tartışılacak!

Artık öğretmenlerin saygınlığı tartışılacak!

Milli Eğitim Akademisinin kurulmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Hepimizin Sendikası Grubu Sözcüsü Zafer İncebacak, Milli Eğitim Akademisinin kurulmasını içeren 14. Maddenin kabul edilmesinden duyulan endişeyi dile getirdi.

Milli Eğitim Akademisinin kurulması öğretmenlerin iş güvencesini ve saygınlığı tartışmaya açacak. Öğretmen olmak isteyen artık ilk üniversiteyi kazanacak, ardından KPSS’den yeterli puan alacak, mülakattan geçecek ve Milli Eğitim Akademisini tamamlaması gerekecek!

Milli Eğitim Akademisinin kurulmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı. Öğretmenler yeni uygulama için endişeli ve tepkili.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kabul edilen teklifle, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması öngörülüyor. Öğretmen adaylarına 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilecek.

Öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kurulacak. Öğretmenlik ihtisas mesleği olarak tanımlanacak.

Hepimizin Sendikası Grubu Sözcüsü Zafer İncebacak, Milli Eğitim Akademisinin kurulmasını içeren 14. Maddenin kabul edilmesinden duyulan endişeyi dile getirdi. “Bu haliyle çok sakıncalı” diyen İncebacak, şu değerlendirmede bulundu:

“Öğretmenlerin iş güvencesini tartışmaya açıyor. Biz öğretmenlerin kadrolu atanmasını, özlük haklarında bir geriye gidiş olmamasını istiyoruz. Fakat burada bir eğitim yapılacağı öngörülüyor. Eğitimin yeterli olmadığı ek eğitime tabi olacakları öngörülüyor. Bu uygulamayla öğretmenin iş güvencesi tartışmaya açılıyor. İkinci olarak öğretmenin saygınlığı tartışmaya açılıyor. Öğretmene şiddet olmasın diyoruz ama bu tür uygulamalar saygınlığı zedeliyor.”

YENİ YETİŞTİRME MODELİ ÖNERİSİ

İncebacak, yeni bir öğretmen yetiştirme modeli önerdi:

“Bakanlık kamuoyunu idare etmekte zorlanıyor. Mülakatlarda sorun var. Adaylar ilk üniversiteye giriyor ardından KPSS’ye sonra da mülakata… Milli Eğitim Bakanlığı bu da yetmez diyerek Milli Eğitim Akademisi kuruyor. Bunun yerine öğretmen yetiştirmeye ortaöğretim düzeyinde başlamalıyız. Standartlara göre eğitim fakültesiyle birlikte 8 yılda öğretmen yetiştirelim. Herhangi bir atama sıkıntısı yapılmadan öğretmenlerimiz mesleğe başlasın.”

Kaynak: aydinlik.com.tr

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

13 Yorum