YÖK’ten açıklama geldi! Artık devlet üniversitelerinde 2. Öğretimler kalktı!

YÖK’ten açıklama geldi! Artık devlet üniversitelerinde 2. Öğretimler kalktı!

YÖK’ten son dakika haberi geldi. Devlet üniversitelerinde bulunan ikinci öğretim programları resmen kapatıldı. Peki, kapatılma nedeni ne? İşte merak edilenler…

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerinde açık olan ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Bu karar, YÖK'ün eğitimde kaliteyi artırma hedefi doğrultusunda alınmış olup, öğrenci yerleştirme süreçlerinde ciddi değişikliklerin olacağını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 80 bin öğrenci, 1308 ikinci öğretim programına başlamıştı.

İkinci öğretimler neden kapandı?

Erol Özvar, yaptığı açıklamada bu kararın üniversitelerde bulunan program kalitesini artırmaya yönelik gerekli bir adım olduğunu ifade etti. Özvar;

“Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde de, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir.” Açıklamasında bulundu.

Açıklamada Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıl için planlamalarını bu karara göre yapmalarının önemli olduğunu ifade etti. Bu dönüşüm sürecinde, istihdam odaklı ve geleceğin mesleklerine uygun programların oluşturulmasına önem verilecek.

“Kapatılan programların kontenjanları açılan istihdam odaklı yeni programlara tanınarak yaklaşık bir milyon kontenjanın tamamı muhafaza edildi. Sonuç olarak geçen yıla göre toplam kontenjan sayısında herhangi bir düşüş olmadı.” İfadelerin kullanıldı.

Geçen sene 80 bin öğrenci yerleşmişti!

Geçtiğimiz dönem devlet üniversitelerinde bulunan ikinci öğretim programlarına yaklaşık 80 bin öğrenci katılmıştı. Bu programların kapatılması ile büyük bir öğrenci topluluğu etkilenmiş olacak. YÖK, özellikle mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme-diyetetik ve temel bilimlere özgü bazı programlarda kontenjanları azaltma kararı da aldı. Bu alanlarda yapılan kontenjan düzenlemeleri, mezunların istihdam edilme olanaklarını artırmaya yönelik bir adım olarak görülmekte.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum