YÖK müjdeli kararı açıkladı: Staj tamamlamakta gecikenler, bütünlemeye kalanlar…

YÖK müjdeli kararı açıkladı: Staj tamamlamakta gecikenler, bütünlemeye kalanlar…

YÖK’ten adaylar için müjdeli haber geldi. DGS'ye henüz kayıt yaptıramayan adaylara yeni bir şans verildi. İşte detaylar…

Yükseköğretim Kurulu 2024 DGS sınav sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu. Sonuçlar neticesinde herhangi bir lisans programına yerleşemeyen çok sayıda adaya ulaşıldı. Mazereti nedeniyle kayıt yaptıramayan adaylar için YÖK müjde verici yeni bir karar aldı

YÖK’ten kayıt yaptıramayan öğrencilere yeni bir fırsat!

YÖK resmi internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile DGS sınavına kayıt hakkı kazanan fakat kayıt yaptıramayan öğrencilere yeni bir fırsat tanıdığının haberini verdi. Mazeretinden dolayı başvuruda bulunamayan öğrenciler, özellikle kayıt tarihlerinin olduğu dönemde henüz stajını tamamlamamış olanlar ya da tek ders sınavına girecek olanlar yani mezuniyet hakkı elde edip aslında mezun olamayanlar bu sebeple kayıt tarihlerini kaçıranlar hedef alındı.

2 yıllık üniversite eğitimini 4 yıla tamamlamak isteyen fakat farklı mazeretlerden dolayı kayıt hakkı kazanmasına rağmen üniversite kaydını yapamayan öğrenciler için şartlı kayıt fırsatı imkanı tanındı. YÖK 2024-2025 eğitim öğretim yılı bahar dönemi başlangıcına kadar o adaylar için geçici kayıt fırsatı sunduğunu açıkladı.

Bu fırsattan kimler yararlanabilir?

Kayıt tarihinden sonra stajını tamamlamış olan adaylar, bütünleme sınavına girenler, tekrar sınavı ve benzeri sınava girip başarı elde edenler ve mezuniyet hakkı oluşan ön lisans öğrencileri için kayıt ekranı bir defa daha açılacak. Fakat öğrencilerin bu durumu resmi şekilde belgelendirmesi şartı aranıyor.

Adaylar, DGS sınavında kayıt hakkı kazandıkları lisans programına bahar dönemi başlayana kadar geçici kayıt yaptırabilecekler. Bu tarihe kadar mezun olduğunu belgeleyemeyenler için geçici kayıt hakkı silinmiş olacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.