YÖK Başkanı açıkladı! İkinci öğretimler neden kaldırılıyor?

YÖK Başkanı açıkladı! İkinci öğretimler neden kaldırılıyor?

Yök Başkanı Erol Özvar’dan gelen açıklamada üniversitelerin bazı bölümlerinde bulunan ikinci öğretim programlarının artık sistemden kaldırılacağı ifade edildi. İşte YÖK Başkanı Erol Özvar'ın açıklaması…

YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerinde eğitim ermeye devam eden ikinci öğretim programlarına yönelik alınan kararları kamuoyu ile paylaştı. YÖK Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerinde bulunan ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını açıkladı. Peki ikinci öğretimlerin kaldırılma sebepleri neler? İşte merak edilenler…

Özvar ikinci öğretimlerin kapanma nedenini açıkladı!

Bu konuyla ilgili YÖK Başkanı Erol Özvar, "Bu dönem üniversitelerimizde bulunan program kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. İçlerinde belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir." açıklamasında bulundu.

Mezun çokluğu bölüm kalitesini düşürüyor!

Üniversitelerde eğitim veren ikinci öğretim bölümlerinin kapatılması kararı program kalitesini artırmak amacıyla alınmıştır. Bu sayede bölümlerin kalitesini koruması hedeflenmektedir.

Yaşanan mezun çokluğundan dolayı piyasada işsiz üniversite mezunlarının olması bölümlerin de kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Söz konusu üniversitelerin bölümlerinin alacağı öğrenci sayısında da düşüş yaşanacağından dolayı bölümlerin taban puanlarında da artışlar gözlenecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum