YKS için son günler! 2024 YKS sınav süresi ve saatleri

YKS için son günler! 2024 YKS sınav süresi ve saatleri

Günler süren yoğun çalışmanın ardından YKS adayları için beklenen gün neredeyse geldi! Üniversite sınavına girecek olan adaylar sınav tarihlerini ve gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, YKS kaç oturum şeklinde yapılacak? Oturum süreleri ne kadar?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT), Alan Yeterlilik Testleri'ne (AYT) ve Yabancı Dil Testi'ne (YDT) olmak üzere 3 oturumda yapılacak olan YKS'de adaylar kendilerine sorulan sorulara yanıt arayacak.

YKS'ye sayılı günler kala adayların en çok araştırdığı konu sınavın oturum süreleri oluyor. ÖSYM’nin organize ettiği YKS bu hafta sonu üç oturum şeklinde yapılacak. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına kesinlikle giremeyecek. YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 165 dakika, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 180 dakika, Yabancı Dil Testi (YDT) 120 dakika sürecek.

YKS 2024 tarihi ve oturum saatleri

ÖSYM'nin yapmış olduğu açıklamaya göre, 8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi' ne (TYT) saat 10.15'te başlayacak. 9 Haziran Pazar günü Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15'te başlayacak. Aynı gün son oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise saat 15.45'te başlayacak.

YKS üç oturum süreleri

Sınav gününe sayılı günler kala en çok merak edilen sınavdaki oturum süreleri oluyor. Buna göre;

TYT, 8 Haziran 2024 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir.

AYT, 9 Haziran 2024 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir.

YDT, 9 Haziran 2024 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

Sınavın içeriği hangi derslerden oluşuyor?

TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilmektedir. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.