YKS adayları ve ailelerini yakından ilgilendiriyor! YÖK Başkanı Özvar açıkladı!

YKS adayları ve ailelerini yakından ilgilendiriyor! YÖK Başkanı Özvar açıkladı!

YÖK Başkanından bu sene üniversiteye hazırlanan YKS adaylarını ve velilerini yakından ilgilendiren açıklamalar yapıldı. Başkan açıklamasında bazı önemli detayları ifade etti. Merak edilenler ve daha fazlası haberimizde…

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) en doğru şekilde olması adına devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının bütün hazırlıklarını tamamladığını ve gerekli tedbirleri aldığını ifade etti.

Sınavın en sağlıklı ortamda yapılması için hazırlıklar tamam!

Özvar, YKS adaylarına ve ailelerine yönelik yayınladığı videolu mesajında, adaylara başarılar dileyerek bazı tavsiyeler verdi.

Adayların uzun sürelere yayılan çalışmalarının ve harcadıkları emeklerin sonuçlarını almak adına beklenen haftanın nihayet geldiğine işaret etti. Özvar, bu hafta sonu 3 oturum şeklinde yapılacak olan YKS'nin büyük bir heyecan ve coşkuyla beklendiğini bildiğini ifade etti. "Sınavların en sağlıklı ortamda gerçekleşmesi için devletimizin ilgili tüm kurum ve kuruluşları bütün hazırlıklarını tamamlamış ve gerekli tedbirleri almıştır." açıklamasında bulundu.

Nitelikli eğitime adil erişim imkânı sağlanacak!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar YÖK'ün öncelik tanıdığı şeylerden birinin de yükseköğretimin erişilebilirliğini ve kapsayıcılığını artırmak olduğunu vurguladı. Özvar, ülkenin tüm kesimleri adına nitelikli yükseköğretime adil erişim imkânı sağlamak adına sürekli bir çalışma içinde olduklarını ve bu yönde önemli bir mesafe katettiklerini ifade etti.

"İstihdam açısından öne çıkan alanlarda yeni programlar açıyoruz." Diye belirten Özvar, üniversite kontenjanlarını belirlerken genç nüfusun yükseköğretime yönelik güçlü seyreden erişim talebini dikkate aldıklarını da ekledi. Aynı zamanda kalite standartlarını koruyarak bu talebe cevap vermeye çalıştıklarını ifade eden Özvar, "Ayrıca ülkemizdeki istihdam imkanlarını ve geleceğe yönelik istihdam projeksiyonlarını da yakından takip ediyoruz. Adımlarımızı buna uygun olarak atıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.