Yerleştirmelerde devamsızlıklara bakılacak! Devamsızlığı fazla olan o okullara alınmayacak!

Yerleştirmelerde devamsızlıklara bakılacak! Devamsızlığı fazla olan o okullara alınmayacak!

Tüm ülkede 8. Sınıfların katılımı ile her sene düzenlenen LGS sınavı, bu yıl da düzenlendi. Katılan öğrencilerin sonuçları 28 Haziran tarihinde açıklandı. Peki, hangi durumlarda öğrenciler o okullara giremeyecek? İşte detaylar…

2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen LGS sınavının sonuçları 28 Haziran 2024 Cuma günü yayımlandı. Açıklanan LGS sonuçlarına göre öğrencilerin sınav puanı ile de yerleştirme yapabildikleri gibi yerel yerleştirme yapmaları halinde öğrenciler hakkında dikkate alınan en önemli şey devamsızlıklar olacak.

Yerleştirmeler iki farklı şekilde yapılabiliyor!

LGS kapsamında gerçekleşen yerleştirmeler merkezi ve yerel olmak üzere iki farklı yerleştirme türü olarak ayrılmaktadır. Bu iki yerleştirme türünden merkezi olana yalnızca LGS puanı ile yapılan yerleştirmeler kastedilmektedir.

Yerel yerleştirmede OBP puanı dikkate alınıyor!

28 Haziran tarihinde açıklanan LGS sonuçlarının ardından öğrenciler için yeni bir süreç başlamış oldu. Bu tarihte itibaren 22 Temmuz’a kadar yapılan tercih işlemleri liselere geçiş için büyük bir önem arz ediyor.

Yerel yerleştirmede ise öğrencilerin 6., 7., ve 8. sınıf not ortalamaları dikkate alınarak hazırlanan Ortaöğretim Başarı Puanı yani OBP dikkate alınacaktır. Ancak aynı OBP ortalamasına sahip olan öğrencilerde de belirleyici bir unsur bulunuyor. Bu şekilde bir durum ile karşılaşıldığında ise devamsızlık sayısı az olan öğrencinin tercihi geçerli olacaktır. Yani liselere yerleştirmede devamsızlıklar da dikkate alınacak. Bu durumda bakanlığın devamsızlıklara vermiş olduğu önem bir kere daha ortaya çıkmış ve anlaşılmış oldu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.