Yardımcı Hizmetler Sınıfı TBMM'ye geliyor!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı TBMM'ye geliyor!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı TBMM'ye geliyor!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiriyor. Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki kamu çalışanları seslerini duyurmak için Türkiye Büyük Millet Meclisine geliyor. İşte detaylar..

1965 yılından bu yana güncellenmeyen mevzuat sebebiyle günümüzde 200 bin yardımcı hizmetler sınıfı çalışanı mağdur oldu. Yardımcı Hizmetler Sınıfında, teknisyen yardımcıları, aşçılar, kaloriferciler, terziler, hizmetliler ve daha birçok grup yer alıyor. Bu gruplar seslerini duyurmak için 15 Ekim tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde toplanacak.

Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışanlar geçerli ve geliştirilmeyen mevzuat sebebiyle pek çok sıkıntı yaşıyorlar. Yaklaşık 200 bin kamu çalışanı bu sıkıntıların giderilmesini istiyor.

İşte YHS Talepleri:

Mevzuatın güncellenmesi: 1965 yılından kalma düzenlemelerin günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi.

Görev tanımlarının netleştirilmesi: Her çalışanın görev tanımı açıkça belirlenmeli ve keyfi görevlendirmeler önlenmeli.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi: Çalışanların fiziksel ve psikolojik sağlığını tehdit eden durumların ortadan kaldırılması.

Eşitlik ve adaletin sağlanması: Tüm çalışanların eşit koşullarda çalışabilmesi ve haklarının korunması.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

54 Yorum