Üniversiteliler için çifte burs imkanı!

Üniversiteliler için çifte burs imkanı!

Bu sene girmiş olduğu sınavı kazanarak üniversiteye yerleşen öğrenciler kendilerine, maddi olarak destek bulabilmenin yollarını araştırıyor. İşte üniversitelilerin burs arayışını sone erdirecek iki farklı yöntem…

Üniversite sınavına girerek istediği başarıyı elde eden öğrenciler ile istediği puanı alamayıp, ek tercihlerden üniversite başvurusunda bulunan öğrenciler için burs başvuru ekranı yakın zamanda açılıyor.

VGM burs imkanı tanıdı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika duyurusu ile Ortaöğretim öğrencileri için burs başvurusu yapabilme imkanı tanındı. Peki ya üniversite öğrencileri için? Şu anda Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversite öğrencileri için burs başvuru ekranını henüz aktif hale getirmedi.

Hem KYK bursu hem VGM bursu aynı anda çıkar mı?

Aktif olduğu andan itibaren bir öğrenci hem KYK bursuna hem de Vakıflar Genel Müdürlüğü bursunda aynı anda başvuruda bulunabilecek.

Öğrencilerin en çok merak ettikleri bu soru yanıt buldu. İki bursa da aynı anda başvuru yapılıyor. Fakat KYK bursu çıkan bir öğrenciye Vakıflar Genel Müdürlüğü bursu çıkmıyor. Ayrıca öncelikli olarak KYK burs sonuçları açıklanıyor.

Peki aralarındaki farklar neler?

KYK bursu 12 ay boyunca verilirken VGM bursu 8 ay boyunca veriliyor.

Her ikisi de geri ödemesiz olarak alınabiliyor.

KYK bursu ile MEB bursu güncel burs ücreti 2.000 TL

Ocak ayında zam gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.