Üniversite yurt başvuru sonuçları açıklandı!

Üniversite yurt başvuru sonuçları açıklandı!

Üniversiteye yeni başlayacak olan öğrenciler için açıklanan yerleştirme sonuçları ile maraton başladı. Kayıt aşamasından sonra yapmaları gereken bir diğer işlem ise yurt başvurusu oluyor. İBB tarafından yapılan yurt başvurularının ise sonuçları açıklandı.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından öğrencilerin ihtiyacı olan bir diğer konu ise kalacak yer bulmak oluyor. Bu aşamada öğrencilerin barınma sorunları için en önemli kurumların başında ise yurtlar geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere tahsis etmiş olduğu yurtlar neticesinde almış olduğu başvuru sonuçlarını açıkladı.

İBB yurt başvuru sonuçları açıklandı!

2024 yılında YKS sınavına giren adaylar yapmış oldukları sıralamaya göre üniversitelerin çeşitli bölümlerine tercihler yaptılar. Tercih sonuçları neticesinde istedikleri bölüme yerleşen öğrencilerin barınma sorunlarını çözmek adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden güzel bir adım geldi. Belediyenin inşa etmiş olduğu yurtlar vasıtasıyla öğrencilere barınma konusunda yardımcı olmak hedeflenmektedir.

İBB yurt başvurularının sonuçlarına nereden ulaşılacak?

Söz konusu yurtlara başvurular sistem üzerinden yapıldı. Başvuruların yapıldığı tarihler ise 6-16 Ağustos tarihleri arasında belirlenmişti. Sonuçlar İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yurtları için kurmuş olduğu internet sitesi üzerinden görüntülenmektedir. https://ibb03.api.ibb-prod.istanbulsenin.kobil.com/auth/realms/ibb03/login-actions/authenticate?execution=1f105e69-6130-4213-8f71-faff278f164f&client_id=yurtotomasyon_isgiris&tab_id=8ccTqcd-SrI bağlantısı üzerinden öğrenciler sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak hizmet vermekte olan Yurtlar 7 Eylül tarihinden itibaren açılacaktır. yurtlara yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler 7 Eylül tarihinden itibaren söz konusu yurtlarda konaklamaya başlayacaklar.

Öğrencilerden istenilen ücretler ise akşam yemeği ve sabah kahvaltısı dahil olmak üzere 1950 TL olarak açıklanmıştır. Söz konusu ücretlerin ödemesi aylık olarak yapılmaktadır. Öğrencilerin söz konusu yurtlarda eğitim öğretim süresi boyunca konaklamaları sağlanacaktır. Yeni açılacak olan 2024/ 2025 akademik yılı için ise söz konusu yurtlarda gerekli çalışmalar devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.