Üniversite sınavı puanında baraj uygulaması geri mi geliyor?

Üniversite sınavı puanında baraj uygulaması geri mi geliyor?

Üniversite sınavına katılan tüm adayların aklında tek bir soru var. YÖK almış olduğu karardan vaz mı geçiyor? Adaylar için baraj puanı uygulaması geri mi gelecek? İşte merak edilenler…

Üniversite baraj puanı uygulaması geçtiğimiz dönemlerde tamamen kaldırılmıştı. Şimdi ise radikal bir değişiklik ihtimali ile karşı karşıyayız. YÖK Başkanlığı tarafından son dönemlerde alınan radikal kararların gölgesinde baraj puanı uygulaması geri mi gelecek? sorusu gündemde yer aldı. İşte bazı merak edilen detaylar…

Geçtiğimiz sene Temmuz ayı ile beraber tam da bu hafta ÖSYM tarafından bir paylaşıma imza atıldı. Radikal paylaşım ile beraber baraj puan uygulamasının kaldırıldığı ilan edilmişti. Verilen bu müjdenin ardından tam bir sene geçmişti. Alınan bu karar ne kadar etkili oldu?

Baraj puanı uygulaması geri mi gelecek?

Tartışmalar sürerken baraj puanı uygulamasının geri gelip gelmeyeceği en çok merak edilenler arasında. Bu soru sosyal medyada yeniden gündem oldu. YKS sınavının tercih dönemi başladı. Akıllardaki tek soru baraj puanı uygulaması olarak kaldı. Ön lisans ve lisans programlarını tercih edecekler için 150 ve 180 olan temel yeterlilik testi ve alan yeterlilik testi baraj puanları tamamen kaldırıldı.

Üniversite sınavında baraj geri gelmeli!

Bu konu üzerine sosyal medyada tartışmalar yapılmaya başlandı. Sosyal medya ise ikiye bölündü. Peki resmi makamlar bu konu hakkında ne söylüyor? Alınan kararın ardından sınav puanlarına Ortaöğretim Başarı Puanı eklenerek yerleştirmelerin yapılacağı ve bu yönde bir değerlendirme yapılacağı açıklandı.

Üniversitede baraj puanlarının yeniden getirilmesine yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmadı. YKS tercihlerinde bulunan öğrenciler baraj puanı uygulamasına takılmadan tercihlerini tamamlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum