Üniversite harç sistemi geri mi geliyor? İkinci öğretimlerden alınan ücret nasıl telafi edilecek?

Üniversite harç sistemi geri mi geliyor? İkinci öğretimlerden alınan ücret nasıl telafi edilecek?

Yakın zamanda ilan edilen o haberle üniversitelerin ikinci öğretim programlarının iptal edildiği öğrenilmişti. Bu durum akıllara üniversitelerin harç sistemini geri getirme ihtiyacı olabileceğini getirdi. İşte merak edilenler…

Son yıllarda tartışmalara sebep olan üniversitelerin ikinci öğretim programları YÖK'ün aldığı son dakika kararı ile artık başvuru almayacak. YKS sınav sonucunun ardından oluşabilecek mağduriyetler hakkında son dakika açıklaması yapıldı. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Üniversite harcı geri mi geliyor?

YÖK başkanının açıklamış olduğu son dakika kararı ile üniversitelerin ikinci öğretim programlarını kaldırdığını belirtti. Devlet üniversiteleri için alınan bu kararın ardından bazı bölümlerin kontenjanlarının da azaltılması söz konusu. Konuyla ilgili farklı yaklaşımlar gündemde sıcaklığını korurken üniversite harcı geri mi geliyor? sorusu da akıllarda büyük bir soru işareti oluşturdu.

İkinci öğretimlerin açığı nasıl kapatılacak?

YÖK başkanının açıklamasından önce normal şartlarda ikinci öğretim okuyan öğrencilerden her sene zamlı olarak harç bedeli alınmaya devam ediyordu. ÖSYM'nin ciddi oranda gelir elde ettiği bu sistem ikinci öğretim programlarının kapanması ile birlikte sona ermiş oldu. Oluşabilecek açığı kapatma amaçlı üniversitelerin örgün eğitim bölümlerinden yeniden harç alınmaya başlanabilir.

Konuyla ilgili uzmanlardan bu yönde bir adım atılabileceği tartışılırken konuyla ilgili en net kararı yine YÖK’ten alacağız. YKS sınav sonuçlarını açıklanması ile beraber üniversitelerde harç konusunun da yeniden gündeme getirilmesi ve sağlıklı bir sonuca bağlanması bekleniyor. Okurlarımızı konu hakkındaki gelişmelerden haberdar edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.