Üniversite adayları için rehber niteliğinde! YÖK Atlas

Üniversite adayları için rehber niteliğinde! YÖK Atlas

Üniversite tercih aşamasında olan adayların yaşamış oldukları kafa karışıklığından kurtulmak için bir yardımcıları var. İşte tercih kılavuzu ve içeriğinde olanlar…

Üniversite tercih işlemlerini tamamlamak isteyen adaylar için artık bir yardımcı var. Onun adı YÖK Atlas tercih robotu üniversite adaylarının TYT ve AYT sınav sonuçlarını değerlendirir. Yanlış tercih yapmak istemeyen adaylara doğru karar verme imkanı oluşturur. Geliştirilmiş aracı hemen kullanmaya başlayın.

TYT-AYT sonuçlarına göre tercihlerde yardımcı oluyor!

YÖK Atlas tercih robotu üniversite adaylarının TYT ve AYT sınav sonuçlarına göre bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak adına geliştirilmiş bir düzenektir. Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) üniversite ve bölüm tercihinde adaylara büyük kolaylık sağlar.

Kullanıcılar "Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek o üniversitedeki lisans programlarının listesini alabilirler. "Program Seç" kutucuğuna ilgi duyulan meslek veya program yazıldığında bu programın bulunduğu üniversiteler listelenir.

YÖK Atlas tercih robotu erişim ekranı

YÖK Atlas 'Lisans/Önlisans Tercih Sihirbazı' 'Meslek Atlası' 'Üniversitelerimiz' 'Lisans/Önlisans Atlası' 'Mezun Başarı Atlası' 'Net Sihirbazı' ve 'Tercih Listem' gibi çeşitli modüller içerir. Bu yazılım YKS sonuçlarının açıklanması ve tercih işlemlerinin başlamasıyla birlikte öğrencilerin doğru tercihler yapabilmesi için büyük bir referans kaynağıdır. Aynı zamanda adayların ulaşabileceği en güvenilir listedir.

Ayrıca her programın ayrıntılarında kontenjanlar yerleşenlerin cinsiyet dağılımı coğrafi kökenleri lise türleri taban puan ve başarı sıraları gibi birçok istatistiksel veri de mevcuttur. YÖK Atlas YÖK tarafından derlenmiş ve paylaşılmış güvenilir verilere dayalı olarak hazırlanmış olup tercih sürecinde adaylara rehberlik eder. YÖK Atlas öğrencilerin tercih sürecinde en büyük desteği sunan uygulama olmaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.