TYT puanı ile tercih yapacaklar dikkat! Bu bölümlerin önü çok açık!

TYT puanı ile tercih yapacaklar dikkat! Bu bölümlerin önü çok açık!

Geçtiğimiz günlerde üniversite sınavına giren adayların sınav sonuçları açıklandı. Bunun ardından adaylar kendilerine en uygun bölümü seçmek için araştırmalara başladı. Peki, hangi bölümlerin istihdam oranı daha fazla? İşte merak edilenler…

Üniversite sınavına giren adaylar arasından yalnızca TYT puan türünden tercih yapacaklar için önü açık iki yıllık önlisans bölümlerine dair bir liste çıkarıldı. Listede yer alan bölümler hangileri? Adaylar hangi bölümü tercih ederse avantaj sağlamış olur? İşte merak edilen ayrıntılar…

TYT ile tercih yapılacak en avantajlı bölümler

Sayısal, sözel, eşit ağırlık puan türlerini ve başarı sıralamasını kullanmayacak olan adayların dikkatine! TYT puan türü ile tercih yapmak isteyenler için önü açık bölümler listelendi. Mezun olduktan sonra istihdam olanağı yüksek olan bu bölümlerin önü iş bulma konusunda oldukça açık. Peki listede hangi bölümler yer alıyor?

O bölüm birinci sırada!

Yapılan üniversite sınavından yalnızca TYT puanı almış olan adayların tercih edebileceği bazı bölümler bulunuyor. Üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinin yerine 2 yıllık önlisans bölümlerini tercih edecekler için bazı istihdamı yüksek bölümler belli oldu. YKS tercih döneminde TYT ile seçim yapacak olanların dikkat etmesi gereken detay ise bölümün istihdam oranının fazlası olması. İşte aşağıdaki listeden o bölümleri inceleyebilirsiniz:

Anestezi

Lojistik

Fizyoterapi

Odyometri

Adalet

Ağız ve Diş Sağlığı

Harita ve Kadastro

Uçak Teknolojisi

Gemi İnşaatı

Çocuk Gelişimi

Adalet

Bilgisayar Programcılığı

İlk ve Acil Yardım ( Paramedik)

Otomotiv Teknolojisi

Diyaliz

Grafik Tasarım

Büro Yönetimi

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.