Türkiye’de memur maaşları dondurulabilir mi?

Türkiye’de memur maaşları dondurulabilir mi?

Türkiye’de memur maaşları dondurulabilir mi?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in uygulamış olduğu vergi ve maaş zammı politikaları sonrası yabancı haber sayfalarından memurları üzecek bir yorum geldi. Buna göre önümüzdeki yıl memur maaşlarının dondurulması gündeme gelebilir. Peki böyle bir şey mümkün mü? İşte ayrıntılar..

Öncelikle yabancı ülkelerden örnek verecek olursa Avrupa merkezli bazı ülkelerde 2008 krizinde memur maaşları dondurulmuş, bunun yanı sıra maaşlarda kesinti bile olmuştu.

Ülkemizde ise 2000'li yıllar öncesinde memur maaşlarının dondurulmasıyla ilgili bir adım atılmamış lakin ülkemizin ekonomisi gereği memur maaşları bazen ödenememiş, gecikmişti.

Lakin günümüzde böyle bir adım atılabilir mi bilinmiyor. Borca girmiş, kirada oturan, nakit ihtiyacı olan memurlara böyle bir uygulaması atılması ciddi tepkileri meydana getirir. Bunun yanı sıra memur sendikaları da bunun karşılığında iş bırakma eylemi yaparlar.

Dolayısıyla memur maaşlarının dondurulması teknik ve yasa olarak mümkün lakin böyle bir adım hükümeti fena halde yıpratacaktır. O yüzden böyle bir durum beklenmiyor.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum