Tüm sınavlar online mı olacak? YKS ve LGS’ye girecek öğrenciler merak ediyor!

Tüm sınavlar online mı olacak? YKS ve LGS’ye girecek öğrenciler merak ediyor!

Milli Eğitim Bakanlığı sınav sistemleri üzerine ciddi anlamda bir değişiklik yapmak üzere. Uzun süredir üzerinde çalışılan ve plan yapılan e-sınav sistemi nasıl uygulanacak? Artık sınavlar online mı olacak? İşte detaylar…

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy üniversite sınavı ile ilgili kritik bir açıklamada bulundu. “Yılda sadece bir kez yapmak istemiyoruz. Birden fazla yapmak istiyoruz” diyerek şu ifadeyi kullandı

“Tüm sınavların e-sınava doğru geçirmek istiyoruz”

Sınav sistemi değişiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim kurulu ile birlikte çalışmalar hummalı şekilde yürütülüyor. Ersoy konuyla ilgili oldukça kritik adımlar atılacağının sinyalini şimdiden veriyor.

“Bizim derdimiz bundan sonra Türkiye'de kağıt tabanlı sınavdan dijital tabanlı sınava geçmek” diyen Ersoy'un bu tutumu önümüzdeki yıldan itibaren YKS ve LGS sınavı online platform üzerinden yapılabilir mi? sorusuna da gündeme getirdi.

Süreç nasıl ilerleyecek?

Başkan Ersoy'un ifadelerine göre sınav sayısı artırılacak. Aday sayısı belli sayıdan altında olan sınavlar sınava geçirilecek. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim kurulu ile çalışmalarını sürdürüyor.

Sınavlar e-sınav şeklinde yapılmaya başlandığı andan itibaren maliyetlerden tasarruf edilecek. Aslında Bakanlığın bu konudaki çalışmalarının temelinde tasarruf adımları yer alıyor. Hem öğretmen görevlendirmesinden hem de kağıt, kalem ve silgi gibi materyallerden tasarruf edilmesi planlanıyor. Bununla birlikte sınavlar elektronik platforma taşındığı anda daha hızlı şekilde okunarak sonuçlar aynı gün içinde açıklanabilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.