TEGM spor ortaokulları yetenek sınav sonuçları açıklandı!

TEGM spor ortaokulları yetenek sınav sonuçları açıklandı!

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Spor Ortaokulu sportif yetenek değerlendirme sınav sonuçları öğrenciler tarafından merak ediliyordu. İşte o sonuçlar açıklandı. Detaylar haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı 9 Eylül tarihinde yaptığı duyuru ile spor ortaokullarına öğrenci alımının başladığını müjdelemişti. Yeni eğitim öğretim yılı itibariyle altyapı ve derslik bölümleri uygun olan spor liselerinin başlatılması için ilk pilot uygulama sonunda hayata geçirildi.

Spor ortaokulları için hangi iller seçildi?

5. sınıf düzeyinde öğrenci kabul edecek ilk Spor Ortaokulu için Antalya, Adana, Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Konya ve Trabzon illeri seçildi. Öğrenciler 9-15 Eylül tarihleri arasında e-okul üzerinden başvuruda bulundu.

Nakil işlemleri o tarihte başlayacak!

Komisyonlar 16 ve 18 Eylül tarihlerinde bir araya geldi ve inceleme başlattı. Sportif yetenek değerlendirme uygulaması ise 19-25 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sonuçlar 27 Eylül tarihinde ilan edildi.

Kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ve nakil işlemleri 7 ve 11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Sonuçlara ulaşmak isteyenler Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 2024-2025 Spor Ortaokulu sportif yetenekli değerlendirme uygulaması sonuçlarını ilgili linkten görüntüleyebilir.

Spor Ortaokulu Değerlendirme Sonuçları

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.