Sınav görevlilerine ÖSYM’den uyarı geldi! Mağdur olmamak için bu duruma dikkat edin!

Sınav görevlilerine ÖSYM’den uyarı geldi! Mağdur olmamak için bu duruma dikkat edin!

Aylardır memur olarak atanmak isteyenlerin beklediği KPSS için geri sayım başladı. Bu kritik sınavda mağduriyeti önlemek adına ÖSYM’den birtakım uyarılar geldi. İşte detaylar…

14 Temmuz 2024 Pazar günü uygulanması beklenen KPSS sınavından önce ÖSYM'den kritik bir uyarı geldi. Süreye dikkat etmeyen görevlilerin ceza alacağı belirtildi. İşte tüm merak edilenler…

Sınav görevlilerinin o prosedüre uyması gerekiyor!

14 Temmuz 2024 Pazar günü Sınav anında sınav salonunda görevli olarak yer alanların prosedürlere uyması şartı koşuluyor. ÖSYM Başkanlığı tarafından uygulanan KPSS sınavına gözetmen olarak başvuruda bulunanları bekleyen o önemli kurallar neler?

Sınavda görevli olan kişiler görevi olduğu salonda bulunurken, salon başkanının kendisine vermiş olduğu görevi yerine getirmekle yükümlüdür. Sınav esnasında zikredilen tüm kuralların aslına uygun şekilde gerçekleştirilmesi beklenir. Sınav gözetmeni göreviyle ilgili rapor hazırladıktan sonra sınav sonrası görevli işlem sistemleri üzerinden raporunu ÖSYM başkanlığına iletmektedir.

Sınava geç gelene tutanak tutulur!

Binlerce adayın heyecanla beklediği o sınavda büyük bir sorumluluk da sınav görevlisi olanlara düşüyor. Görevlilerin dikkat etmesi gereken pek çok önemli nokta bulunuyor. ÖSYM tüm detayları görevliler ile paylaştı.

Sorumlu olduğu salondaki sınav kurallarına uymayanlar başta olmak üzere sınava geç gelenler için tutanak tutulur. ÖSYM bu konuda bir saat 15 dakika kuralını dile getirerek görevlinin belirtilen sınav saatinden tam bir saat 15 dakika önce görevli olan kişilerin binada hazır bulunmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.