Sendika başkanından Memur Sen ve Kamu Sen'e tepki geldi

Sendika başkanından Memur Sen ve Kamu Sen'e tepki geldi

Sendika başkanından Memur Sen ve Kamu Sen'e tepki geldi

Memurlara tekrar toplu sözleşme ikramiyesi verilmesi konusu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti. Yüzde 1 baraj sınırı üzerindeki sendikalara üye olacak memurlara Resmi Gazete'de yayınlanması takdirde 635 TL toplu sözleşme ikramiyesi verilecek.

Konu hakkında Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu'ndan Memur Sen ve Kamu Sen'e tepki geldi.

Sn. Kuruoğlu şunları söyledi:

Sosyal medyadaki paylaşımlarına göre, Memur Sen ve Kamu Sen'in, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesi için baraj şartı getiren yeni %1 düzenlemesi için "Biz yaptık" yarışına girdikleri görülmektedir. %1 barajını aştığımız için, Hürriyetçi Eğitim Sen üyelerini olumsuz etkilemeyecek bu düzenlemeye, hem yargı kararlarına hem de sendikal ahlaka aykırı olduğu için itirazımız var.

Yakından bilindiği gibi, Toplu Sözleşme kararı olan %1 barajı Danıştay tarafından iptal edilmişti. Gözü doymaz, ahlaktan, ilkeli duruştan nasibini almamış sarı sendikaların, ağa babalarından ısrarla talep etmeleri üzerine, bu defa barajı %2'ye çıkaran bir kanun, Cumhur İttifakı bileşenlerince kanunlaştırılmıştı. Tabii ki Anayasa ve sendikal mevzuata aykırı olan bu düzenlemeye Anayasa Mahkemesi'nden tokat gibi bir karar çıkmıştı. Bu karara rağmen, uslanmayan, utanmayan sarı sendikalar bu defa da %1 barajını kanun yoluyla hayata geçirmeye çalışmaktadır. Bu kararın TBMM Genel Kurulunda aklı selim milletvekillerinin teklifi ile değişeceğine inanıyorum. Değişmezse, AYM kararına açıkça aykırı olacağı için Danıştayca derhal iptal edilecektir. Bu sözde sendika, gerçekte ahlaksız yapılar, yargı kararlarına aykırı olduğunu ve mutlak iptal edileceğini bilerek, adeta kendi üyelerine zarar vermekten keyif alır, mazoşist bir tavır içindedirler.

Hür-Sen olarak, bilinsin ki, sendikal ilkelerimiz ve kurumsal ahlakımız, adaleti merkeze alan sendikal anlayışımız gereği, bu ilkesizliğe karşı en net tavrı, en net karşı duruşu göstereceğiz.''

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum