Resmi verilere göre memur ve emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı belli oldu

Resmi verilere göre memur ve emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı belli oldu

Resmi verilere göre memur ve emeklilerin Temmuz ayında alacakları zam oranı belli oldu

Memur ve emeklilere Temmuz ayında zam düzenlemesi yapılacak. Memurlar toplu sözleşme zammı + enflasyon farkı alırken, emekliler ise direkt enflasyon zammı alacaklar. Merkez Bankası 5 aylık enflasyon oranı belli oldu. Buna göre Haziran ayı enflasyonu kaldı. Tüik, Haziran ayı enflasyonunu 3 Temmuz tarihinde açıklayacak. Açıklanacak enflasyon oranı öncesi Merkez Bankası beklenti anketini yayınladı. Buna göre Haziran ayında yüzde 2.52 zam bekleniyor. Peki bu orana göre memur ve emekliler ne kadar zam alacak? İşte detaylar..

Tüik'in 3 Temmuz saat 10.00'da açıklayacağı enflasyon oranı sonrası memur ve emeklilerin Temmuz ayı maaş zam oranları belli olacak.

Memurlar ne kadar zam alacak?

Memur maaşlarına Ocak ayında yüzde 15 toplu sözleşme zammı yapılmıştı. Dolayısıyla enflasyon oranından bu rakam çıkarılacak. Bunun yanı sıra Temmuz ayı için yüzde 10 toplu sözleşme zammı verilecek. Haziran ayı enflasyonunun yüzde 2.52 çıktığını varsayarsak memur maaşlarına yüzde 20.81 zam gelecek.

Emekliler ne kadar alacak?

Merkez bankası beklenti anketini göz önüne aldığımızda emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon oranı yani yüzde 25.81 oranında zam gelecek. Emekliler ekstra iyileştirme beklese de kulis bilgileri doğrultusunda bunun pek mümkün olduğu görülmüyor.

Kesin rakamlar Tüik'in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon oranından sonra belli olacak.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.