PTT’ye başvuru yapmayı unutmayın! 2891 TL ödeme yapılacak!

PTT’ye başvuru yapmayı unutmayın! 2891 TL ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu yardım ödemesi tek seferle mahsus olmak üzere gerçekleştirilecek. PTT'ye giden kişiler bu ödemeden faydalanabilecek. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu yeni bir sosyal destek programı paylaşıldı. 2024 yılı kapsamında değerlendirilecek olan maddi yardımlar tek sefere mahsus olmak üzere gerçekleşecek. Yakınları vefat eden kişilere 2891 TL ödeme yapılacak.

Ödemeyi almak için en yakın PTT şubesine gidin!

2022 yılından beri yapılan bu ödeme bugünlerde yine gündemde. Uzun bir süredir yakınları vefat eden kişiler için geçerli olan destek yardımı Türk vatandaşlarını kapsıyor. En yakın PTT şubesine gidenler ücreti elden de teslim alabilir.

Yakınları vefat eden kişilerin maddi destekten faydalanması için başvuru yapması gerekiyor. E-devlet platformu üzerinden online şekilde kısa sürede başvuru yapılabilir. E-devlet haricinde Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına gidenler bireysel olarak da başvuru yapabilme hakkına sahiptir.

Başvurusu onaylanan herkese ödeme yapılacak!

Yapılan başvurular üzerinden inceleme aşaması tamamlandıktan sonra başvurusu kabul olanların hesaplarına ücretler yatırılacak. En yakın PTT şubesinden de temin etmek mümkün. İl ve ilçelerdeki Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfını arayarak bilgi almak isteyenler için detaylar paylaşılacak.

İhtiyaç sahiplerini desteklemek adına ve aynı zamanda vefat eden kişinin yakınlarını maddi anlamda rahatlatmak için sürdürülen yardım tek seferlik geçerli olacak. Sosyal yardım desteği alan ailelerin vefat eden yakınlarının ölüm belgeleri doğrulanacak.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum