ÖSYM’den son dakika gelişmesi! YKS sonuçları açıklanıyor mu?

ÖSYM’den son dakika gelişmesi! YKS sonuçları açıklanıyor mu?

YKS sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar için heyecanlı bekleyiş sona ermek üzere. Konu hakkında kritik bir açıklama geldi. YKS sonuçlarının erken tarihte ilan edileceği duyuruldu. İşte detaylar…

Milyonlarca öğrencinin katılmış olduğu ve sonucunda hayal ettiği üniversiteye yerleşebilme hedefi olan adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. Beklentinin her geçen gün arttığı bir dönemde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan gelen açıklama herkesi ekran başına topladı. Bir röportaj sırasında önce üniversitedeki bazı bölümlerde kapasitenin sınırlandırılması konusuna değindi. Ardından 2. öğretimlerin neden kaldırıldığına dair açıklamalarda bulundu.

Art arda gelen radikal kararlar!

Dikkat çekici şekide art arda alınan bu radikal kararların ardından YKS sınav sonuçlarını açıklanacağı tarih hakkında da güncel bir paylaşım yapılıd. Üniversitelerin İkinci Öğretim programlarının kaldırılması sürecinde tek başına alınan bir karar olmadığını, yapılan uzun çalışmalarda hocalardan gelen şikayetlerinde dikkate alındığını ifade eden Özvar, öğrencileri Açık Öğretim programlarını değerlendirebileceklerini ifade etti.

Açıköğretim bir alternatif olabilir mi?

İkinci öğretim programlarının kaldırılması ile onun yerine bir çıkış yolu olarak gördüğü Açık Öğretim programları için şu ifadeyi kullandı: “Toplum, pek çok insan buna olumlu bakıyor. İkinci öğretim konusunda kararımızı da benimsiyor. Kararımıza üniversitelerde öğrencilerde sıcak bakıyor.”

YKS açıklanma tarihi erkene mi alındı?

Normal şartlarda ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden yaptığı duyuruda 17 Temmuz tarihinde ilan edileceği bilinen YKS sonuçlarının erken tarihe çekilmesi ile ilgili duyumlar gündeme oturdu. Röportaj sırasında Özvar YKS sınav sonuçlarının 16 Temmuz Salı günü ilan edileceğini açıkladı. Yapılan bu açıklamaya göre YKS sınav sonuçları bugün itibarıyla açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.