ÖSYM’den dikkat çeken gelişme! Üniversiteye girmek için daha fazla sınav yapılacak!

ÖSYM’den dikkat çeken gelişme! Üniversiteye girmek için daha fazla sınav yapılacak!

ÖSYM Başkanı Ali Ersoy’un yapacağı açıklamaya göre artık üniversiteye giriş için gerekli olan sınav sayısında değişiklik yaşanacak. Peki bu düzenlemeler nasıl yapılacak? Üniversiteye girmek artık daha mı zorlaşacak? İşte merak edilenler…

ÖSYM başkanı Ali Ersoy tarafından yapılan açıklama kapsamında üniversite kazanmak için yalnızca bir sınavın yeterli olmayacağı, bundan sonra sınav sayısının artırılacağı açıklandı. Bu durumda üniversiteye girişler çok daha zorlaşacak…

Birden fazla sınav uygulaması yapılacak!

Üniversiteye giriş için gerekli olan YKS kapsamında düzenlenen merkezi sınav ile ilgili olarak ÖSYM başkanı Ali Ersoy Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında çalışmaların sürdüğünü belirtti. Buna göre üniversite seçme sınavı için birden fazla sınav yapma uygulaması üzerinde duruluyor.

Konu ile ilgili olarak Ali Ersoy Kağıt tabanlı sınav sisteminden dijital tabanda sınav sistemine geçmek istediklerini belirtti. Bu kapsamda hem e-sınav kapsamında düzenlenecek olan sınav sayısı artırılacak hem de maliyet ve zamandan tasarruf sağlanacak.

Dijital tabanlı sınava geçilecek

Konu ile ilgili olarak Ali Ersoy aynı zamanda "Bizim derdimiz bundan sonra Türkiye’de kağıt tabanlı sınavdan dijital tabanlı sınavı geçmek. Yani sınav sayısını artırmak. Bunun için de aday sayısı belli sayının altında olan sınavları e-sınava doğru geçirmek istiyoruz." dedi.

Konuyla ilgili olarak detaylar ise önümüzdeki aylarda netleşmiş olacak. Söz konusu düzenlemelerin ardından gerekli olan dönüşümle ilgili olarak MEB gerekli düzenlemeleri ilan edecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum