ÖSYM Başkanından son dakika açıklaması! KPSS itirazlarına açıklık geldi!

ÖSYM Başkanından son dakika açıklaması! KPSS itirazlarına açıklık geldi!

ÖSYM Başkanı Prof, Dr. Bayram Ali Ersoy KPSS itirazlarına yönelik birtakım açıklamalarda bulundu. Yapılan itirazlar üzerine bazı yorumlarda bulundu. İşte merak edilenler…

ÖSYM Başkanı Prof, Dr. Bayram Ali Ersoy KPSS sınavı için yapılan itirazların görevli komisyonlar tarafından incelediğini ve sürecin en hızlı şekilde tamamlanacağını ifade etti.

Hatalı soru iddiaları yapıldı!

14 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS lisans genel yetenek-genel kültür ve eğitim bilimleri oturumlarında adaylardan hatalı soruların sınavda çıktığına dair iddialarda bulunulmuştu.

Pek çok kişi matematik sorusunda hata olduğunu, incelenmesi gerektiğini istedi. Lisans KPSS'de sadece matematik sorusundan ziyade Sözel Mantık ve Türkçe sorularında da yanlışlıklar olduğunu belirten adaylar ÖSYM'den gelecek haberi bekliyordu.

İtiraz süreci tamamlandı!

Geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti Ankara Milletveli Kürşad Zorlu bu itirazları ciddiye alarak meclise soru önergesi gönderdi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yazılı olarak yaptığı açıklamalarda "Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına yönelik itiraz süreci bugün itibarıyla tamamlanmıştır.

Adaylarımızdan gelen itirazlar, alanında uzman akademisyenlerden oluşan komisyonlarımız tarafından titizlikle incelenmektedir. İtirazların değerlendirilme süreci, adaylarımızın hak kaybı yaşamayacağı şekilde ivedilikle tamamlanacaktır'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum