ÖSYM 2024 YDS sınavına katılacak olan adaylar başvuru ücretini nasıl yatıracak?

ÖSYM 2024 YDS sınavına katılacak olan adaylar başvuru ücretini nasıl yatıracak?

ÖSYM tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavı için başvuru ekranını aktif hale geldi. 3 Kasım tarihinde uygulanacak sınavın ücretlerini adaylar nereye ve nasıl yatıracak? İşte detaylar…

YDS sınavı için hazırlanan başvuru ekranı aktif hale getirildi. 2024 YDS / 2 sınavına girecek olan adaylar için sınav giriş ücreti de belirlendi. Sınav başvuruları 17 Eylül tarihinde başladı, 25 Eylül'de ise sona erecek.

Sınav başvuru ücreti belli oldu!

ÖSYM başvuru merkezi aracılığı ile yapılacak başvurular değerlendirmeye alınacak. ÖSYM'nin online başvuru sitesi ais.osym.gov.tr adresinden işlem yapılabilecek. Kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda yapılacak işlemler dikkate alınacak.

17 Eylül saat 10.30'da başlayan sınav başvuruları 25 Eylül saat 23.59'a kadar online platform üzerinden alınmaya devam edecek. ais.osym.gov.tr adresinden kullanıcı bilgileri ile giriş yapılarak başvuru bilgileri girilecek.

Ödeme işlemi nasıl yapılacak?

Başvuru bilgilerinin girilmesinin ardından ödeme aşamalarının tamamlanması gerekecek. Online platform üzerinden sınav başvurusunda bulunan fakat ödeme yapmayan adaylar için sınav giriş belgesi oluşturulamayacak.

2024 yılı Yabancı Dil Seviye Tespit sınavı sınav başvuru ücreti 490 TL oldu. Başvuru ücreti online platform üzerinden Akbank'ın, QNB Finansbank'ın, Albaraka Türk'ün veya Kuveyt Türk'ün hesaplarından yatırılabilecek. Mobil bankacılık uygulaması, internet bankacılığı veya banka ATM'lerinden işlemler tamamlanabilir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.