Ortaöğretim KPSS başvuru ekranı açıldı!

Ortaöğretim KPSS başvuru ekranı açıldı!

KPSS sınavları gündemdeyken lisans sınavı tamamlandı. Şu an ise herkesin gözleri ortaöğretim KPSS başvurularına çevrildi. Peki başvuru tarihi ne zaman? Başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar…

Lisans ön lisans KPSS başvurularının tamamlanmasının ardından şimdi sıra ortaöğretim yani lise mezunlarının KPSS sınavında. Peki lise mezunlarının KPSS başvuruları hangi tarihte başlayacak? Tüm merak edilenler…

KPSS takvimi açıklandı!

2024 Yılının KPSS takvimi ÖSYM tarafından duyurulmuştu. KPSS Lisans ve Ön Lisans başvuruları tamamlandıktan sonra sıra KPSS ortaöğretim başvurularına geldi. Peki KPSS Ortaöğretim (lise) başvuru ücreti ne kadar olduğu ise en çok araştırılanlar arasında.

KPSS ortaöğretim (lise) başvuru işlemleri 18 Temmuz 2024 tarihinde başladı. 30 Temmuz 2024 tarihinde ise başvurular için planlanan süre sona erecek. Toplamda 12 gün sürecek olan başvurular ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden tamamlanacaktır.

KPSS ortaöğretim başvuru ücreti ne kadar?

KPSS ortaöğretim başvuru ücreti 350 TL olarak belirlendi.

Başvurular https://ais.osym.gov.tr/Yetki/Giris?ReturnUrl=%2FKPSS2%2F2024%2F2%2FBasvuruKayit adresi üzerinden tamamlanacaktır. Adaylar sınav başvuru ücretini ise ÖSYM'nin resmi ödeme sistemi üzerinden yapacaklardır. Başvuruların sona ermesinin ardından ÖSYM'nin belirleyeceği bir tarihte geç başvuru hakkı adaylara verilecektir. Adayların bu tarihleri takip etmesi oldukça önemlidir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.