O sınav için başvuru ekranı açıldı! Akademik personel ve lisansüstü öğrenciler…

O sınav için başvuru ekranı açıldı! Akademik personel ve lisansüstü öğrenciler…

2024 ALES / 3 sınav başvuru ekranı erişime açıldı. ALES sınavına katılmak isteyenler başvurularını nasıl yapacak? Ödemeye ve kayıt işlemlerine dair tüm detaylar haberimizde…

Türkiye'de yükseköğretim kurumlarında lisansüstü öğrenci alımı için uygulanan ALES sınavı sonucunda; öğretim görevlisi araştırma görevlisi, okutman çevirici, uzman eğitim planlamacısı gibi farklı kadrolarda atanabilme şansı bulunuyor. Her üniversitenin standartları ise değişiklik gösteriyor.

ALES 17 Kasım’da yapılacak

ÖSYM'nin düzenli aralıklarla uygulamış olduğu ALES sınavlarını takip etmek gerekiyor. ALES sınav başvuru ekranı açıldı. Bu yıl 17 Kasım tarihinde uygulanacak sınav için başvurular online platform üzerinden yapılabilecek. ALES sınavına girmek isteyenler ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden 1 Ekim itibariyle 9 Ekim tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Sınav ücretleri belli oldu!

Başvurular ais.osym.gov.tr adresinden veya Aday İşlemleri mobil uygulaması aracılığı ile kabul edilecek. Akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavına başvuru işlemleri online ortamda tamamlandıktan sonra ödemenin yapılması önemli bir adım.

2024 yılı için belirlenen sınav ücreti 490 TL'nin ilgili bankalara yatırılması yeterli olacak. Bankaların internet bankacılığı üzerinden veya mobil uygulama aracılığı ile yapılacak başvurular dikkate alınacak. Konuyla ilgili detaylı bilgi alabilmek ve online ortamda sınav başvurusunda bulunmak isteyenler ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak ilgili ekranı görüntüleyebilecek.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.