O öğrenciler YKS tercihi yaparken hayal kırıklığı yaşayacaklar!

O öğrenciler YKS tercihi yaparken hayal kırıklığı yaşayacaklar!

Milyonlarca aday YKS sınavının ardından sonuçların açıklanmasını bekliyor. Sonuçların açıklanması ile heyecanla beklenen tercih süreci de başlamış olacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler ne zaman başlayacak?

YKS kapsamında düzenlenen merkezi sınav 8 ve 9 Haziran tarihlerinde tamamlanmıştı. Sınava katılan milyonlarca aday ise sınavın ardından heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. YKS ilk olarak 8 Haziran tarihinde Temel Yeterlilik Testi ile başladı. Ardından 9 Haziran tarihinde yapılan alan yeterli testi ve son olarak 9 Haziran tarihinde düzenlenen yabancı dil testi ile 2024 YKS resmen sona erdi. Ancak sonuçlar henüz açıklanmadı. Sınava giren adaylar yapılan açıklamalar doğrultusunda sonuçların bugünden itibaren erişime açılmasını bekliyor.

Sonuçlar açıklanacak, tercih süreci başlayacak!

8-9 Haziran tarihlerinde yapılmış olan sınava katılan milyonlarca aday için bekleyiş sona eriyor. Fakat sonuçlar açıklandığında bazı adayları hayal kırıklığı bekliyor olabilir.

2024 YKS sonuçlarının 17 Temmuz tarihinde açıklanması beklenirken, bu tarihte değişiklik olma ihtimali üzerine de konuşuluyor. Öğrenciler 17 Temmuz tarihinden itibaren belirtilen tarihler aralarında tercih işlemleri için başvuruda bulunacaklar.

O öğrenciler büyük bir şok yaşayacak!

Mevcut YKS puanları ile başvuruda bulunacak olan öğrenciler bu sene ikinci öğretimlerin kaldırılmasından dolayı ve bazı bölümlerin kontenjanlarının yarı yarıya düşürülmesi sebebiyle büyük bir şok yaşayacaklar.

Bu durumda öğrenciler geçen sene söz konusu bölümlerin yerleşme puanları ile bu seneki puanları arasındaki yükselişi YKS yerleştirme sonuçları açıklandığında görecekler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum