O kurala uymayan okullar kapatıldı!

O kurala uymayan okullar kapatıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren okulların uymaları gereken çok sayıda kural bulunuyor. Özel sermaye ile kurulmuş özel okul olarak adlandırılan okulların da söz konusu kurallara uyum sağlaması önemli. İşte detaylar...

Ülkemize son zamanlarda çeşitli sosyal olaylardan ve savaşlardan dolayı çok sayıda göçmen akımı olmuştur. Söz konusu göçmenlerin ülkemizde uymaları gereken belli başlı kurallar bulunmaktadır. Bahsi geçen kuralların en önemlileri yasal statüyle kurulan hizmet faaliyetlerinde bulunurken yerine getirmeleri gereken yükümlülüklerdir.

Kaçak okul kurdular!

Özellikle Antalya ve Alanya çevresinde artık yerleşik hayata geçmiş durumda bulunan Rus vatandaşları yoğun bir popülasyona ulaşmış durumdalar. Antalya Valiliği yayınladığı verilerde, toplam 128 bin 103 yerleşik yabancıdan 32 bin 450'si Rusya, 20 bin 73'ü Kazakistan, 15 bin 272'si Ukrayna, 10 bin 754'ü Kırgızistan vatandaşı olduğu belirtilmektedir. Rusya dışından gelen Kazakistan, Ukrayna ve Kırgızistan vatandaşı olduğunu ifade eden kişilerin de aslen büyük çoğunlukla Rus kökenli olduğu bilinmektedir.

Okulun kapısına mühür vuruldu!

Yüz binin üzerinde bulunan söz konusu Rusya kökenli kişilerin oyun evi adı altında kaçak okul kurdukları belirlenmiştir. Antalya'da faaliyet gösteren söz konusu kaçak okul yetkililerce kapısına mühür vurularak kapatılmıştır. Ülke genelinde söz konusu kaçak eğitim faaliyetlerinde bulunan diğer kurumlar da benzeri uygulamalara tabi tutulacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.