O bölümün mezunları ayda 600 bin lira kazanıyor!

O bölümün mezunları ayda 600 bin lira kazanıyor!

Üniversite tercih günlerinde YKS sınavına girmiş olan adayların büyük bir kısmı henüz hangi bölümü istediğine karar veremedi. Bu kapsamda en çok araştırılan ise bölümlerin aylık kazançları oluyor. İşte en çok kazanç getiren bölüm…

YKS sınavına katılan adaylar tercih yaparken öncelikli olarak okuyacakları bölümün iş olanaklarına odaklanıyor. Mezun olduktan sonra iş bulma konusunda sıkıntı yaşamamak adına ince eleyip sık dokuyorlar. Tam da bu aşamada onların kafa karışıklığını gidermek adına iş garantili ayda 600 bin TL civarında para kazandıran o bölümü incelemeye aldı. Sizce ayda 600 bin kazandıran o bölüm hangi bölümdür?

O bölümün aylık kazancı dudak uçuklattı!

Bölümün mezunlarına sağlamış olduğu ayda 600 bin TL kazanç duyanları şaşkına çevirdi. İşte bu miktarı kazandıran bölüm; Pilotaj bölümüdür. Ülkemizde mezunlarına pilot olma şansı tanıyan Pilotaj bölümleri bir tanesi devlet beşi özel olmak üzere toplam 6 üniversitede bulunmaktadır.

Ancak devlette de özel sektörde de söz konusu bölümün tüm maliyetleri öğrenciler tarafından karşılanmaktadır.

Üniversitelerde pilotaj bölümü ücretleri

2024/ 2025 eğitim öğretim yılında Pilotaj bölümleri için istenen ücretler

Özyeğin Üniversitesi: 950 bin TL+60 bin Euro uçuş ücreti.

THK Üniversitesi: 580 bin TL+80 bin dolar uçuş ücreti.

Karatay Üniversitesi: 440 bin TL+59 bin 500 Euro uçuş ücreti.

İstanbul Aydın Üniversitesi: 300 bin TL+ uçuş ücreti.

İstanbul Okan Üniversitesi: 8 taksitle 527 bin TL+ uçuş ücreti.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.