Milli Savunma Bakanlığından ''3. Dünya Savaşı'' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığından ''3. Dünya Savaşı'' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığından ''3. Dünya Savaşı'' açıklaması

Milli Savunma Bakanlığının (MSB), faaliyetlerine ilişkin Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. MSB kaynakları, birinci ve ikinci dünya savaşlarında olduğu gibi topyekün bir üçüncü dünya savaşı riskinin olduğunu belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin her türlü senaryoya hazır olduğunu ifade etti.

"HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ"

MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, Üçüncü Dünya Savaşı ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekilerek, "Biz MSB olarak savunma ve güvenliğimize yönelik değerlendirmelerimizi yapıyor ve güncellenmesi gereken bütün planlarımızı yeni değerlendirmeler ışığında yapıyoruz. En hazırlıklı ülkelerden biri olduğumuzu da rahatlıkla söyleyebiliriz. Silahlı kuvvetlerimiz her türlü senaryoya hazır." ifadelerine yer verildi.

"IRAK TARAFI İLE İYİ BİR KOORDİNASYON YÜRÜTÜLMEKTEDİR"

TSK'nın sivillerin yaşadığı meskun mahallere girmesi, buralarda kontrol noktaları oluşturmasının söz konusu olmadığı belirtilerek, "Meskun mahaller ve operasyon alanımıza yakın bölgelerdeki kontrol noktaları Iraklı yerel makamlar tarafından oluşturulmakta ve bu konuda Irak tarafı ile iyi bir koordinasyon yürütülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

MSB'den yapılan açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

FETÖ İLE MÜCADELE

"FETÖ ile mücadelemiz hassasiyetle devam ediyor. Yeni bilgi ve belgeler ışığında bu mücadele sürüyor. Bu sürekliliği olan bir süreç olduğu için nereden bilgi belge gelirse istihbarat birimleri değerlendirmelerinin ardından savcılar harekete geçiyor. TSK FETÖ ile mücadelede en hassas olan kurumlardan bir, çünkü bu durumdan en fazla zarar gören kurum TSK'dır. Bu nedenle yeni bilgi ve belgeler çıktığı müddetçe mücadelemiz de devam edecektir.

sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.