Milli Eğitim Bakanlığı okul harcamalarını takip edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı okul harcamalarını takip edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim faaliyetlerine devam eden devlet okullarının ihtiyaçları merkezi bütçe tarafından temin edilen ödenekler ile karşılanmaktadır. Bu yıl okul ihtiyaçları hususunda bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Geçtiğimiz senelerde okulların çeşitli ihtiyaçları için doğrudan temin usulü ile okula bulundukları bölgedeki esnaftan ilgili ihtiyaçlarını karşılama imkanları bulunuyordu. Fakat bu yıl yalnızca bir yerden okul ihtiyaçları karşılanacak. Peki 2024-2025 eğitim öğretim yılında okullara tahsis edilecek olan ödeneklerin harcaması nasıl yapılacak?

Okulların ödeneklerine sıkı bir denetim yapılacak

Geçtiğimiz senelerde okullara tahsis edilen temizlik ve diğer ihtiyaçlar için merkezi bütçe tarafından gönderilen ödenekler okul yönetimleri tarafından belirli kurallara dikkate alınacak şekilde harcanıyordu. Bahsi geçen ödenekler okulların ihtiyaçları için kullanılmaktadır. 2024-2025 eğitim öğretim yılında da bsöz konusu ödenekler yine aynı şekilde okullara tahsis edilecektir.

Ancak kamuda alınan tasarruf tedbirleri kapsamında söz konusu ödenekleri nasıl harcandığını görmek isteyen Hazine ve Maliye Bakanlığı ilgili ödenekleri teftişini kolaylaştırmak için okulların söz konusu ödeneklerini Devlet Malzeme ofisleri üzerinden harcanması yönünde talepte bulunmuştur.

Maliye Bakanlığı talep oluşturdu

2024-2025 eğitim öğretim yılı ile beraber okullar oluşan çeşitli ihtiyaçlarını merkezi bütçe tarafından gönderilmiş olan ödenekler ile devlet malzeme ofisleri üzerinden karşılayacaktır. Söz konusu Devlet Malzeme ofisleri online olarak da satış imkanı sunmaktadır.

Bu sayede okulların ilgili ödenekleri harcama iş ve işlemleri de takip altına alınmış olunacak. Söz konusu ödenekleri tahsis eden kurum olan Maliye Bakanlığı 2024 / 2025 Eğitim Öğretim Yılında söz konusu ödeneklerin bu şekilde harcanması yönünde talimat oluşturdu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

6 Yorum