Memurlara ek zam ve refah payı konusunda adım atıldı

Memurlara ek zam ve refah payı konusunda adım atıldı

Memurlara ek zam ve refah payı konusunda adım atıldı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Zonguldak'ta düzenlenen toplantıda, memurların yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Kahveci, memurların daha iyi yaşam koşullarına ulaşması için ek zam ve refah payı taleplerini yineledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, son yaptığı açıklamada memurların yaşadığı ekonomik sıkıntıları bir kez daha gündeme getirdi. Zonguldak'ta gerçekleşen Bölge İstişare Toplantı'da konuşan Kahveci, memurların daha iyi bir yaşam standardına kavuşmaları için ek zam ve refah payı taleplerini yineledi.

Daha İyi Ücret Talebi

Kahveci, memurların yoksulluk sınırının üzerinde bir maaş alması gerektiğini belirtti. Mevcut maaşların açlık ve yoksulluk sınırları arasında kaldığını ifade eden Kahveci, "Çalışanların ekonomik koşullarını iyileştirmek, genel ekonomiyi rahatlatmanın en önemli yollarından biridir" dedi.

Enflasyona Bağlı Ücret Artışları Yetersiz

Enflasyon oranına bağlı maaş artışlarının yetersiz kaldığını söyleyen Kahveci, bu sistemin artık bırakılması gerektiğini savundu. Memur ve emeklilere yönelik ayrı enflasyon hesaplamalarının yapılmasının önemine işaret eden Kahveci, "Gerçek enflasyonu ancak bu şekilde belirleyebiliriz" diye konuştu.

Ek Zam ve Refah Payı Talebi

Kahveci, Türkiye Kamu-Sen'in toplu sözleşme görüşmelerinde en kritik taleplerden birinin refah payı uygulaması olduğunu vurguladı. Bu uygulamanın zorunlu hale gelmesi gerektiğini belirten Kahveci, "Çalışanların refah seviyesini yükseltmek için ek zam ve refah payının bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum