Memurlar ile alakalı yeni düzenleme geliyor

Memurlar ile alakalı yeni düzenleme geliyor

Memurlar ile alakalı yeni düzenleme geliyor

05 Eylül 2024 tarihli Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Orta Vadeli Program (OVP) yürürlüğe girdi. Bu programda, kamu personeline yönelik esnek çalışma sistemine ilişkin önemli adımlar atılacağı belirtildi. İşte detaylar...

2025-2027 dönemini kapsayan OVP’de, kamu sektöründe esnek çalışma modeline geçiş çalışmalarının yer aldığı açıklandı.

Kamuda Esnek Çalışma Modeli Geliyor

Yeni OVP’ye göre, uzaktan çalışma, kısmi süreli çalışma, geçici süreli çalışma ve platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modelleri iş dünyasının talepleri doğrultusunda uygulamaya konulacak. Ayrıca, iş-özel yaşam dengesini sağlamak amacıyla mevzuat düzenlemeleri hızla hayata geçirilecek.

Güvenceli Esneklik Vurgusu

İş Kanunu'nda sosyal paydaşlarla diyalog halinde yapılacak değişikliklerin ardından, ikincil mevzuat çalışmalarıyla iş gücü piyasasında "güvenceli esneklik" sağlanması hedefleniyor.

Esnek çalışma sistemi geniş bir kapsamı içerse de, işçi statüsündeki kadın kamu personeli için yarı zamanlı çalışma hakkı daha önce tanınmışken, kadın memurlar için bu düzenlemenin hala yapılmadığına dikkat çekildi. Programda bu konuya değinilmemiş olsa da, gelecekte çeşitli sorunların çözümü için adımlar atılabileceği ifade edildi.

Programın ülke için hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak: Ahmet Ünlü

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

21 Yorum